Kako se snimao anti-ratni film u ratnoj zoni

Malo je ljudi u regionu koji nisu pogledali film "Lepa sela, lepo gore". Gostujući sinoć na Prvoj televiziji u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem", glumac Nikola Kojo otkrio je neke detalje vezane za snimanje ovog filma koje do sada, verovatno, niste imali prilike da čujete.

Srbija 14.11.2015 | 15:07
Kako se snimao anti-ratni film u ratnoj zoni

Nikola kaže da je ponajviše srećan jer su glumci pored sjajnog scenarija uspeli da daju neki svoj lični pečat celoj priči.

“Možda bi čak bio zanimljiviji i bolji film o filmu, tj. o tome kako smo uspeli da ga snimimo u ratnoj zoni u vreme kada je Sloba udario sankcije Republici Srpskoj i Bosni, pa mi idemo noću preko balvana i nosimo naftu za tenkove, naša vozila. Bilo je tu raznih zanimljivih stvari“, rekao je.

Verovali ili ne, kultni film koji je u to vreme izazvao brojne kontroverze „Lepa sela, lepo gore“ ovih dana puni 20 godina.

“Najviše ga volim jer taj film ima svoju misiju. Njemu će sad 20 godina za koji dan. U početku su nas pljuvali da je film ovakav-onakav, ali to je zapravo bio anti-ratni film. Tek sad s ove distance čovek može da kaže da smo zaista ponosni što smo ga uradili“, zaključio je.

Izvor: B92

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

bOSKO

14.11.2015 14:51

Tačno tako !

ODGOVORITE
Name

Bogoljub

14.11.2015 19:01

Voleo bi da znam ko je investirao snimanje filma.Meni, iskren da budem i posle dvadeset godina, jos uvek zaudara.

ODGOVORITE
Name

!

14.11.2015 19:17

Tebi to zaudara... ma ti si Bogoljube svinjče jedno malo smrdljivo!

Name

za !

15.11.2015 17:42

Sta kazes uzvicnice,toliko smrdi a? Meni je ovaj film bio anti-srpski od prvog kadra.Secam se komentara jedne nase predivne glumice u vezi ovog filma,bila je potpuno u pravu.Mozda se moze naci negde na netu. Bogoljub