"Много смо забринути за безбједност на ЕУРО 2016."!

Председник Фудбалског савеза Француске (ФФФ) Ноел Ле Гре признао да је после нових терористичких напада у Паризу још више забринут за сигурност такмичара и навијача на Европском првенству следеће године.

Фудбал 14.11.2015 | 20:00
"Много смо забринути за безбједност на ЕУРО 2016."!

Парижани и туристи у главном граду Француске у петак су преживели прави пакао када је у шест одвојених терористичких напада погинуло 128 људи, а око 180 рањено.

Француска, која би следеће године требало да организује Европско фудбалско првенство, сада још више страхује за безбедност учесника и навијача на том такмичењу.

"Велике безбедносне мере смо предузели, али видите да терористи могу да нападну у сваком тренутку. Већ смо били забринути због Европског првенства, а сада смо још више. Ипак, тренутно не могу да размишљам о томе, моје мисли су са породицама настрадалих", рекао је Ноел Ле Гре, председник Фудбалског савеза Француске.

Терористи су извели шест напада у Паризу, а две снажне детонације чуле су се и у близини стадиона у Ден Денију, на којем се играла пријатељска утакмица Француске и Немачке.

Из Фудбалског савеза Француске потврђено је да је једна експлозија била на улазу у стадион, и да је живот изгубило троје људи.

Домаћа селекција победила је са 2:0, а по завршетку меча навијачи су се спустили на терен, где су по инструкцијама, када је потврђено да нема сигурности по њихов живот, стадион евакуисан.

На мечу у Паризу била је присутна и српска тенисерка Ана Ивановић, која је са трибина бодрила свог дечка, немачког репрезентативца Бастијана Швајнштајгера. Она је као и сви навијачи, безбедно напустила стадион.

Европско првенство у фудбалу требало би да буде одржано од 10. јуна до 10. јула 2016. године у 10 градова широм Француске.

Коментари / 0

Оставите коментар