"Mnogo smo zabrinuti za bezbjednost na EURO 2016."!

Predsednik Fudbalskog saveza Francuske (FFF) Noel Le Gre priznao da je posle novih terorističkih napada u Parizu još više zabrinut za sigurnost takmičara i navijača na Evropskom prvenstvu sledeće godine.

Fudbal 14.11.2015 | 20:00
"Mnogo smo zabrinuti za bezbjednost na EURO 2016."!

Parižani i turisti u glavnom gradu Francuske u petak su preživeli pravi pakao kada je u šest odvojenih terorističkih napada poginulo 128 ljudi, a oko 180 ranjeno.

Francuska, koja bi sledeće godine trebalo da organizuje Evropsko fudbalsko prvenstvo, sada još više strahuje za bezbednost učesnika i navijača na tom takmičenju.

"Velike bezbednosne mere smo preduzeli, ali vidite da teroristi mogu da napadnu u svakom trenutku. Već smo bili zabrinuti zbog Evropskog prvenstva, a sada smo još više. Ipak, trenutno ne mogu da razmišljam o tome, moje misli su sa porodicama nastradalih", rekao je Noel Le Gre, predsednik Fudbalskog saveza Francuske.

Teroristi su izveli šest napada u Parizu, a dve snažne detonacije čule su se i u blizini stadiona u Den Deniju, na kojem se igrala prijateljska utakmica Francuske i Nemačke.

Iz Fudbalskog saveza Francuske potvrđeno je da je jedna eksplozija bila na ulazu u stadion, i da je život izgubilo troje ljudi.

Domaća selekcija pobedila je sa 2:0, a po završetku meča navijači su se spustili na teren, gde su po instrukcijama, kada je potvrđeno da nema sigurnosti po njihov život, stadion evakuisan.

Na meču u Parizu bila je prisutna i srpska teniserka Ana Ivanović, koja je sa tribina bodrila svog dečka, nemačkog reprezentativca Bastijana Švajnštajgera. Ona je kao i svi navijači, bezbedno napustila stadion.

Evropsko prvenstvo u fudbalu trebalo bi da bude održano od 10. juna do 10. jula 2016. godine u 10 gradova širom Francuske.

Komentari / 0

Ostavite komentar