Видео - СП: Реми Аргентине и Бразила, побједа Перуа!

Ред фудбала, ред гажења – реми на Монументалу! Репрезентације Аргентине и Бразила ремизирале су 1:1, у дербију трећег кола јужноамеричких квалификација за Светско првенство 2018. године.

Фудбал 14.11.2015 | 14:40
Видео - СП: Реми Аргентине и Бразила, побједа Перуа!

Иако су играли без Лионела Месија, меч на Монументалу обележила је доминација "Гаучоса" у првих пола сата што им је донело вођство поготком Есекијела Лавеција, да би се Бразил ослободио притиска у другом делу и изједначио преко Лукаса Лиме.

Утакмицу на Монументалу отворила је апсолудна доминација домаћина, који је сатерао "Селесао" у његов казнени простор, не дозволивши ривалу да скоро пола сата пређе средину терена на дуже од неколико секунди.

Кружили су "гаучоси" око казненог простора Бразила, али су центаршутеви углавном пролазили кроз петерац далеко од Гонсала Игуаина. Коначно, десет минута пре полувремена Аргентина је крунисала доминантну игру.

Ди Марија је сјајно проиграо Игуаина на десној страни, нападач Наполија је одвукао двојицу дефанзиваца на себе и послао оштар центаршут по земљи на висину петерца, где је Есекијел Лавеци из другог плана утрчао између Луиза и Миранде, те закуцао лопту у мрежу.

Овај гол је коначно пробудио госте који се одмах ослобађају притиска и прете преко Оливеире и Луиза, али Ромеро није имао много проблема испред своје мреже.

На старту другог дела Аргентина опет креће офанзивно, Банега погађа леву стативу после сјајног лажњака, што је скупо коштало домаћина. Пола сата пре краја Карлос Дунга коначно уводи једног од најбољих Бразилаца ове сезоне у Европи Дагласа Кошту, што одмах доноси резултат.

"Селесао" преузима иницијативу, крилни нападач Бајерна прави доста проблема домаћину по левој страни, поагђа пречку искоса са десетак метара, а лопта се одбија до Лукаса Лиме за његов првенац у дресу националног тима.

То је био и крај квалитетне представе у Буенос Ајресу, уследила је жестока борба на средини терена те доста прљаве игре с обе стране. Навијчи су више гледали рвање него фудбал, а предњачили су Давид Луиз и Николас Отаменди.

Док је Аргентинац успео да се контролише, Бразилац није, па је раније завршио меч и оставио саиграче на цедилу. Штопер ПСЖ-а је у року од два минута добио два жута картона, други због старта отвореним ђоном на Лукаса Биљу.

Неколико минута касније судије нису виделе када је Рамиро Мори урадио исто Данију Алвесу, па је домаћин прошао без искључења, али није успео да искористи бројчану предност и стигне до првог тријумфа у квалификацијама.

Овај реми више је одговорао Бразилу јер "Селесао" после три кола има четири бода, док је Аргентина остала на само два.

У другом мечу дана Перу је минималним резултатом савладао Парагвај на свом терену. Меч у Лими решио је ветеран Џеферсон Фарфан на асистенцију другог ветерана Паула Герера у 19. минуту дуела.

Перуанци су потпуно доминирали током целог меча, имали лопту две трећине времена у свом поседу и неколико одличних шанси, док су "Гварани" само једном гађали гол домаћина, и том приликом га промашили.

Лидер јужноамеричких квалификација за Мундијал у Русији је Еквадор са максималним учинком из три меча, Чиле има седам ,а Уругвај шест бодова.

Перу је првом победом прескочио Аргентину и на дну табеле остварио Венецуелу која је једина без бодова, док је Парагвај доживео први пораз и остао на четири бода.

Бразил у следећем колу дочекује Перу, док ће Аргентина прву победу тражити у Колумбији.

Из Јужне Америке на Мундијал у Русију ће се директно пласирати четири најбоље селекције, док ће петопласирана играти бараж.

Квалификације за 2018, треће коло:
Аргентина – Бразил 1:1
Лавеци 35 – Лима 59
Перу – Парагвај 1:0
Фарфан 19

Раније:
Чиле – Колумбија 1:1
Еквадор – Уругвај 2:1
Боливија – Венецуела 4:2

Табела:
1. Еквадор 3 3 0 0 6:1 9
2. Чиле 3 2 1 0 7:4 7
3. Уругвај 3 2 0 1 6:2 6
4. Бразил 3 1 1 1 4:4 4
5. Парагвај 3 1 1 1 1:1 4
6. Колумбија 3 1 1 1 3:4 4
7. Боливија 3 1 0 2 4:6 3
8. Перу 3 1 0 2 4:6 3
9. Аргентина 3 0 2 1 1:3 2
10. Венецуела 3 0 0 3 3:8 0

Коментари / 0

Оставите коментар