Video - SP: Remi Argentine i Brazila, pobjeda Perua!

Red fudbala, red gaženja – remi na Monumentalu! Reprezentacije Argentine i Brazila remizirale su 1:1, u derbiju trećeg kola južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Fudbal 14.11.2015 | 14:40
Video - SP: Remi Argentine i Brazila, pobjeda Perua!

Iako su igrali bez Lionela Mesija, meč na Monumentalu obeležila je dominacija "Gaučosa" u prvih pola sata što im je donelo vođstvo pogotkom Esekijela Lavecija, da bi se Brazil oslobodio pritiska u drugom delu i izjednačio preko Lukasa Lime.

Utakmicu na Monumentalu otvorila je apsoludna dominacija domaćina, koji je saterao "Selesao" u njegov kazneni prostor, ne dozvolivši rivalu da skoro pola sata pređe sredinu terena na duže od nekoliko sekundi.

Kružili su "gaučosi" oko kaznenog prostora Brazila, ali su centaršutevi uglavnom prolazili kroz peterac daleko od Gonsala Iguaina. Konačno, deset minuta pre poluvremena Argentina je krunisala dominantnu igru.

Di Marija je sjajno proigrao Iguaina na desnoj strani, napadač Napolija je odvukao dvojicu defanzivaca na sebe i poslao oštar centaršut po zemlji na visinu peterca, gde je Esekijel Laveci iz drugog plana utrčao između Luiza i Mirande, te zakucao loptu u mrežu.

Ovaj gol je konačno probudio goste koji se odmah oslobađaju pritiska i prete preko Oliveire i Luiza, ali Romero nije imao mnogo problema ispred svoje mreže.

Na startu drugog dela Argentina opet kreće ofanzivno, Banega pogađa levu stativu posle sjajnog lažnjaka, što je skupo koštalo domaćina. Pola sata pre kraja Karlos Dunga konačno uvodi jednog od najboljih Brazilaca ove sezone u Evropi Daglasa Koštu, što odmah donosi rezultat.

"Selesao" preuzima inicijativu, krilni napadač Bajerna pravi dosta problema domaćinu po levoj strani, poagđa prečku iskosa sa desetak metara, a lopta se odbija do Lukasa Lime za njegov prvenac u dresu nacionalnog tima.

To je bio i kraj kvalitetne predstave u Buenos Ajresu, usledila je žestoka borba na sredini terena te dosta prljave igre s obe strane. Navijči su više gledali rvanje nego fudbal, a prednjačili su David Luiz i Nikolas Otamendi.

Dok je Argentinac uspeo da se kontroliše, Brazilac nije, pa je ranije završio meč i ostavio saigrače na cedilu. Štoper PSŽ-a je u roku od dva minuta dobio dva žuta kartona, drugi zbog starta otvorenim đonom na Lukasa Bilju.

Nekoliko minuta kasnije sudije nisu videle kada je Ramiro Mori uradio isto Daniju Alvesu, pa je domaćin prošao bez isključenja, ali nije uspeo da iskoristi brojčanu prednost i stigne do prvog trijumfa u kvalifikacijama.

Ovaj remi više je odgovorao Brazilu jer "Selesao" posle tri kola ima četiri boda, dok je Argentina ostala na samo dva.

U drugom meču dana Peru je minimalnim rezultatom savladao Paragvaj na svom terenu. Meč u Limi rešio je veteran Džeferson Farfan na asistenciju drugog veterana Paula Gerera u 19. minutu duela.

Peruanci su potpuno dominirali tokom celog meča, imali loptu dve trećine vremena u svom posedu i nekoliko odličnih šansi, dok su "Gvarani" samo jednom gađali gol domaćina, i tom prilikom ga promašili.

Lider južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal u Rusiji je Ekvador sa maksimalnim učinkom iz tri meča, Čile ima sedam ,a Urugvaj šest bodova.

Peru je prvom pobedom preskočio Argentinu i na dnu tabele ostvario Venecuelu koja je jedina bez bodova, dok je Paragvaj doživeo prvi poraz i ostao na četiri boda.

Brazil u sledećem kolu dočekuje Peru, dok će Argentina prvu pobedu tražiti u Kolumbiji.

Iz Južne Amerike na Mundijal u Rusiju će se direktno plasirati četiri najbolje selekcije, dok će petoplasirana igrati baraž.

Kvalifikacije za 2018, treće kolo:
Argentina – Brazil 1:1
Laveci 35 – Lima 59
Peru – Paragvaj 1:0
Farfan 19

Ranije:
Čile – Kolumbija 1:1
Ekvador – Urugvaj 2:1
Bolivija – Venecuela 4:2

Tabela:
1. Ekvador 3 3 0 0 6:1 9
2. Čile 3 2 1 0 7:4 7
3. Urugvaj 3 2 0 1 6:2 6
4. Brazil 3 1 1 1 4:4 4
5. Paragvaj 3 1 1 1 1:1 4
6. Kolumbija 3 1 1 1 3:4 4
7. Bolivija 3 1 0 2 4:6 3
8. Peru 3 1 0 2 4:6 3
9. Argentina 3 0 2 1 1:3 2
10. Venecuela 3 0 0 3 3:8 0

Komentari / 0

Ostavite komentar