Бараж: БиХ - Ирска 1:1, реакције...

Мехмед Баждаревић разочаран ремијем у Зеници против Ирске. Селектор Ирске Мартин О'Нил задовољан резултатом у Зеници, али сматра да ништа није готово. Упркос ремију 1:1 против Ирске у Зеници, репрезентативци БиХ не губе наду у успјешан пролазак на ЕУРО 2016 кроз бараж.

Фудбал 14.11.2015 | 14:00
Бараж: БиХ - Ирска 1:1, реакције...

Фудбалска репрезентација Ирске непоражена је напустила стадион Билино Поље након првог сусрета баража између ове острвске земље и Босне и Херцеговине.

Ирци су знатно задовољнији након првог сусрета баража, али селектор Мехмед Баждаревић каже да није све изгубљено.

"Коментарисаћу прво само полувријеме, јер друго скоро да нисам видио. Играли смо тешку утакмицу, али мислим да ми нисмо били на оном нивоу на којем смо жељели. Било је добрих двадесетак првих минута гдје смо настојали да кроз игру направимо проблеме противнику.Нажалост нисмо успјели направити то против чврсте екипе. Резултат 1:1.... Није све изгубљено. И даље сам оптимиста и мислим да имамо квалитета да идемо даље, али морамо дати више у игри и понашању у многим стварима", казао је Баждаревић.

О томе због чега је замијенио једног од најбољих појединаца на терену, Едина Вишћу Баждаревић каже да је "био мало уморан".

"У једном моменту смо почели размишљати да би нам тих његових десет минута требало у реваншу. Жељели смо и унијети свјежине на терену и покушати с Изетом, ви знате какав је то играч", казао је Баждаревић који се мало збунио јер је у игру умјесто Вишће ушао Милан Ђурић.

На питање новинара да ли је задовољан игром с три нападача Баждаревић је одговорио:

"То су ситуације, да кажем... које се дешавају сваки пут. Сви знате након 70 минута нисмо успјели отворити утакмицу, покушали смо нечим што је успјевало раније. Очекивали смо пуно више игре. Да ли је превелика жеља утицала да не играмо онако како смо жељели, слободно, без страха... не знам", рекао је Баждаревић.

Знатно задовољнији ремијем на Билином Пољу у сусрету између Босне и Херцеговине и Ирске могу бити гости. Селектор Ирске није крио задовољство.

"БИла тешка утакмица, али смо остали у игри, што је био и циљ", рекао је Мартин О'Нил, селектор Ирске и додао:

" Био сам забринут и помало сам се надао да ће утакмица бити прекинута и да ће се сутра наставити. На крају је испало да није лоше да се настави" , рекао је О'Нил.

Резултат 1:1 иде на руку Ирцима, али то по мишљењу О'Нила неће бити довољно за пролазак.

"Постигли су гол, тако да нам није једноставно. Морамо јако играти и у реванш утакмици" , рекао је селектор Ирске, који сматра да је публика могла гледати добар меч..

"Задовољан сам како се играло, али очекујем да ће мање­ више иста игра бити у Ирској. Постоји велика жеља и ми ћемо се борити. Играти против овакве екипе која је веома добра и ово је велики успјех", каже селектор Ирске.

Да ли ће Ирска имати сличан приступ, селектор је рекао:

"Босна је способна да постигне гол и мислим да ми морамо покушати побиједити у тој утакмици. Вечерас смо одиграли против добре Босне и публике и мораћемо више нападати у реванш утакмици. С друге стране добра је ствар што неће бити ове публике као што је у Зеници, не морамо страховати и од ње", завршио је селектор гостујуће екипе.

Репрезентација БиХ надала се побједи против Ирске у првом мечу баража за ЕУРО 2016, али је уписала реми и у Даблину за седам дана неће бранити предност, већ ће морати да постигне најмање један погодак.

Упркос овом неповољном резултату забиљеженом у још неповољнијим условима на стадиону Билино поље, гдје је магла ометала фудбалере, а посебно гледаоци «змајеви» су оптимисти пред реванш».

"Знали смо шта нас чека, исто као и против Велса, с тим да су они мало компактнија екипа, а Велс има боље појединце. Примили смо гол какав смо примили, али то је фудбал, свака грешка се кажњава, на срећу смо на крају ипак изједначити. У реваншу идемо на побједу", рекао је Тони Шуњић.

Селекција Мехмеда Баждаревића имала је већи посјед лопте и више шутева, али на крају је морала да се чупа.

"Било је очекивано да ми контролишемо утакмицу и имали смо лопту више у посједу, али нажалост нисмо то искористили на вријеме. Да смо искористили то у првом полувремену лакше би нам било. Идемо у реваншу на побједу и ако Бог да у Француску", додао је Шуњић.

Ведад Ибишевић поручио је да ништа није готово.

"Очекивали смо тешку утакмицу, тако је било. Нажалост примили смо тај гол који нисмо жељели да примимо, али идемо даље. Ово је било само прво полувријеме. Упознали смо Ирце, знамо како играју. Биће другачија утакмица, али надам се да ћемо ми побиједити. Ово је било прво полувријеме, морамо се одморити и покушати да прођемо Ирску", истакао је Ибишевић.

Сенад Лулић рекао је да је БиХ и у овом мечу показала добру игру и да вјерује у пролаз на ЕУРО 2016 у Француској.

"Ирска је чврста екипа, знали смо да су јаки из контри. Мислим да можемо бити задовољни јер и да је било 0:0 тамо бисмо требали да дамо гол. Што се тиче магле, није био некакав проблем да се игра. Вечерас смо показали право лице и карактер, стварали смо шансе, могли смо да дамо два-три гол, требамо тако да наставимо. Вјерујем у нас и у ову репрезентацију", поручио је Лулић.

Реванш сусрет игра се 16. новембра у Даблину.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БиХ

14.11.2015 13:14

И крв своју за Босну моју,напријед Змајеви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мирела

14.11.2015 19:36

Наравно да моземо.......напријед змајеви

ОДГОВОРИТЕ