Baraž: BiH - Irska 1:1, reakcije...

Mehmed Baždarević razočaran remijem u Zenici protiv Irske. Selektor Irske Martin O'Nil zadovoljan rezultatom u Zenici, ali smatra da ništa nije gotovo. Uprkos remiju 1:1 protiv Irske u Zenici, reprezentativci BiH ne gube nadu u uspješan prolazak na EURO 2016 kroz baraž.

Fudbal 14.11.2015 | 14:00
Baraž: BiH - Irska 1:1, reakcije...

Fudbalska reprezentacija Irske neporažena je napustila stadion Bilino Polje nakon prvog susreta baraža između ove ostrvske zemlje i Bosne i Hercegovine.

Irci su znatno zadovoljniji nakon prvog susreta baraža, ali selektor Mehmed Baždarević kaže da nije sve izgubljeno.

"Komentarisaću prvo samo poluvrijeme, jer drugo skoro da nisam vidio. Igrali smo tešku utakmicu, ali mislim da mi nismo bili na onom nivou na kojem smo željeli. Bilo je dobrih dvadesetak prvih minuta gdje smo nastojali da kroz igru napravimo probleme protivniku.Nažalost nismo uspjeli napraviti to protiv čvrste ekipe. Rezultat 1:1.... Nije sve izgubljeno. I dalje sam optimista i mislim da imamo kvaliteta da idemo dalje, ali moramo dati više u igri i ponašanju u mnogim stvarima", kazao je Baždarević.

O tome zbog čega je zamijenio jednog od najboljih pojedinaca na terenu, Edina Višću Baždarević kaže da je "bio malo umoran".

"U jednom momentu smo počeli razmišljati da bi nam tih njegovih deset minuta trebalo u revanšu. Željeli smo i unijeti svježine na terenu i pokušati s Izetom, vi znate kakav je to igrač", kazao je Baždarević koji se malo zbunio jer je u igru umjesto Višće ušao Milan Đurić.

Na pitanje novinara da li je zadovoljan igrom s tri napadača Baždarević je odgovorio:

"To su situacije, da kažem... koje se dešavaju svaki put. Svi znate nakon 70 minuta nismo uspjeli otvoriti utakmicu, pokušali smo nečim što je uspjevalo ranije. Očekivali smo puno više igre. Da li je prevelika želja uticala da ne igramo onako kako smo željeli, slobodno, bez straha... ne znam", rekao je Baždarević.

Znatno zadovoljniji remijem na Bilinom Polju u susretu između Bosne i Hercegovine i Irske mogu biti gosti. Selektor Irske nije krio zadovoljstvo.

"BIla teška utakmica, ali smo ostali u igri, što je bio i cilj", rekao je Martin O'Nil, selektor Irske i dodao:

" Bio sam zabrinut i pomalo sam se nadao da će utakmica biti prekinuta i da će se sutra nastaviti. Na kraju je ispalo da nije loše da se nastavi" , rekao je O'Nil.

Rezultat 1:1 ide na ruku Ircima, ali to po mišljenju O'Nila neće biti dovoljno za prolazak.

"Postigli su gol, tako da nam nije jednostavno. Moramo jako igrati i u revanš utakmici" , rekao je selektor Irske, koji smatra da je publika mogla gledati dobar meč..

"Zadovoljan sam kako se igralo, ali očekujem da će manje­ više ista igra biti u Irskoj. Postoji velika želja i mi ćemo se boriti. Igrati protiv ovakve ekipe koja je veoma dobra i ovo je veliki uspjeh", kaže selektor Irske.

Da li će Irska imati sličan pristup, selektor je rekao:

"Bosna je sposobna da postigne gol i mislim da mi moramo pokušati pobijediti u toj utakmici. Večeras smo odigrali protiv dobre Bosne i publike i moraćemo više napadati u revanš utakmici. S druge strane dobra je stvar što neće biti ove publike kao što je u Zenici, ne moramo strahovati i od nje", završio je selektor gostujuće ekipe.

Reprezentacija BiH nadala se pobjedi protiv Irske u prvom meču baraža za EURO 2016, ali je upisala remi i u Dablinu za sedam dana neće braniti prednost, već će morati da postigne najmanje jedan pogodak.

Uprkos ovom nepovoljnom rezultatu zabilježenom u još nepovoljnijim uslovima na stadionu Bilino polje, gdje je magla ometala fudbalere, a posebno gledaoci «zmajevi» su optimisti pred revanš».

"Znali smo šta nas čeka, isto kao i protiv Velsa, s tim da su oni malo kompaktnija ekipa, a Vels ima bolje pojedince. Primili smo gol kakav smo primili, ali to je fudbal, svaka greška se kažnjava, na sreću smo na kraju ipak izjednačiti. U revanšu idemo na pobjedu", rekao je Toni Šunjić.

Selekcija Mehmeda Baždarevića imala je veći posjed lopte i više šuteva, ali na kraju je morala da se čupa.

"Bilo je očekivano da mi kontrolišemo utakmicu i imali smo loptu više u posjedu, ali nažalost nismo to iskoristili na vrijeme. Da smo iskoristili to u prvom poluvremenu lakše bi nam bilo. Idemo u revanšu na pobjedu i ako Bog da u Francusku", dodao je Šunjić.

Vedad Ibišević poručio je da ništa nije gotovo.

"Očekivali smo tešku utakmicu, tako je bilo. Nažalost primili smo taj gol koji nismo željeli da primimo, ali idemo dalje. Ovo je bilo samo prvo poluvrijeme. Upoznali smo Irce, znamo kako igraju. Biće drugačija utakmica, ali nadam se da ćemo mi pobijediti. Ovo je bilo prvo poluvrijeme, moramo se odmoriti i pokušati da prođemo Irsku", istakao je Ibišević.

Senad Lulić rekao je da je BiH i u ovom meču pokazala dobru igru i da vjeruje u prolaz na EURO 2016 u Francuskoj.

"Irska je čvrsta ekipa, znali smo da su jaki iz kontri. Mislim da možemo biti zadovoljni jer i da je bilo 0:0 tamo bismo trebali da damo gol. Što se tiče magle, nije bio nekakav problem da se igra. Večeras smo pokazali pravo lice i karakter, stvarali smo šanse, mogli smo da damo dva-tri gol, trebamo tako da nastavimo. Vjerujem u nas i u ovu reprezentaciju", poručio je Lulić.

Revanš susret igra se 16. novembra u Dablinu.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BiH

14.11.2015 13:14

I krv svoju za Bosnu moju,naprijed Zmajevi.

ODGOVORITE
Name

mirela

14.11.2015 19:36

Naravno da mozemo.......naprijed zmajevi

ODGOVORITE