Оваква Србија не може до Мундијала! ЧЕШ - СРБ 4:1!

Фудбалери Србије доживели су најтежи пораз од осамостаљења 2006. године, "Орлови" су се обрукали у Острави где је Чешка славила 4:1 (1:0).

Фудбал 13.11.2015 | 23:15
Оваква Србија не може до Мундијала! ЧЕШ - СРБ 4:1!

"Орлови" су одиграли још један блед, неубедљив, слаб меч и најавили ново мучење за навијаче у следећем квалификационом циклусу за Светско првенство у Русији.

Челси, који нису показали ништа посебно у Острави, без много муке су четири пута затресли мрежу тима Радована Ћурчића, који је једва успео да ублажи пораз.

Србија је била неубедљива у првом полувремени, мада ни Чеси нису показали посебан квалитет. Након што је Љајић имао добру прилику после дуплог паса са Тадићем, што је био једини шут "Орлова" ка голу ривала у првих 45 минута, Чеси су повели.

Домаћин је искористио прву и једину шансу, уз помоћ лоше одбране Србије, те стекао предност. Томаш Сивок је надскочио српске штопере, Стојковић је истрчао у празно, па је капитен Чеха главом са ивице петерца погодио мрежу.

"Орлови" су у наставку имали иницијативу, али нису конкретно запретили ривалу, иако су оштећени за пенал након играња руком Сивока.

У наставку меча екипе су деловале једнако бледо, Србија је опет имала иницијативу, али су наши фудбалери лако губили лопту испред казненог простора домаћина.

Средином полувремена уследиле су прве измене у оба тима, када Чеси дуплирају вођство, Томовић је направио пенал, а Нецид закуцао лопту иза леђа Стојковића.

Ћурчићеви резервисти коначно доносе мало узбуђења испред гола домаћина, те 11 минута пре краја Петар Шкулетић користи центаршут Коларова и смањује резултат.

Међутим, очајна одбрана "Орлова" доживљава врхунац у последњих десет минута, прво Душко Тошић поклања лопту Кејчију који без проблема дриблингом избацује Ивановића и Томовића те погађа за 3:1, да би у надокнади времена са Плашилом опет избацио целу одбрану Србије, а Захустел главом четврти пут савладао Стојковића.

Србија је тако заокружила нови очајан квалификациони циклус и најавила навијачима мучење и у следећем, када ће се борити за Мундијал у Русији.

Меч у Чешкој је потврдио оно што је већ било јасно, потребне су велике промене у и око овог тима ако "Орлови" желе на неко велико такмичење.

Пријатељска:
Чешка – Србија 4:1 (1:0)
Сивок 17, Нецид 63п, Крејчи 82, Захустел 90+3 – Шкулетић 79

Чешка: Вацлик – Пудил, Кадлец, Сивок, Кадерабек – Дарида, Павелка – Шурал (Крејчи 72'), Дочкал (Плашил 56'), Скалак (Захустел 72') – Нецид (Шкода 80')

Србија: Стојковић – Томовић, Ивановић, Д. Тошић, Коларов – Миливојевић (Гудељ 69'), Матић – Љајић, З. Тошић (Костић 59'), Тадић (Катаи 59') – Митровић (Шкулетић 69')

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

босна

13.11.2015 22:23

Волимте БОСНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

13.11.2015 22:32

Невидјена багра,Србија је спортска сила,да је овако брука мафија у фудбалском савезу!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

14.11.2015 15:54

Србија може више овдје несто нестима?

ОДГОВОРИТЕ