Ovakva Srbija ne može do Mundijala! ČEŠ - SRB 4:1!

Fudbaleri Srbije doživeli su najteži poraz od osamostaljenja 2006. godine, "Orlovi" su se obrukali u Ostravi gde je Češka slavila 4:1 (1:0).

Fudbal 13.11.2015 | 23:15
Ovakva Srbija ne može do Mundijala! ČEŠ - SRB 4:1!

"Orlovi" su odigrali još jedan bled, neubedljiv, slab meč i najavili novo mučenje za navijače u sledećem kvalifikacionom ciklusu za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Čelsi, koji nisu pokazali ništa posebno u Ostravi, bez mnogo muke su četiri puta zatresli mrežu tima Radovana Ćurčića, koji je jedva uspeo da ublaži poraz.

Srbija je bila neubedljiva u prvom poluvremeni, mada ni Česi nisu pokazali poseban kvalitet. Nakon što je Ljajić imao dobru priliku posle duplog pasa sa Tadićem, što je bio jedini šut "Orlova" ka golu rivala u prvih 45 minuta, Česi su poveli.

Domaćin je iskoristio prvu i jedinu šansu, uz pomoć loše odbrane Srbije, te stekao prednost. Tomaš Sivok je nadskočio srpske štopere, Stojković je istrčao u prazno, pa je kapiten Čeha glavom sa ivice peterca pogodio mrežu.

"Orlovi" su u nastavku imali inicijativu, ali nisu konkretno zapretili rivalu, iako su oštećeni za penal nakon igranja rukom Sivoka.

U nastavku meča ekipe su delovale jednako bledo, Srbija je opet imala inicijativu, ali su naši fudbaleri lako gubili loptu ispred kaznenog prostora domaćina.

Sredinom poluvremena usledile su prve izmene u oba tima, kada Česi dupliraju vođstvo, Tomović je napravio penal, a Necid zakucao loptu iza leđa Stojkovića.

Ćurčićevi rezervisti konačno donose malo uzbuđenja ispred gola domaćina, te 11 minuta pre kraja Petar Škuletić koristi centaršut Kolarova i smanjuje rezultat.

Međutim, očajna odbrana "Orlova" doživljava vrhunac u poslednjih deset minuta, prvo Duško Tošić poklanja loptu Kejčiju koji bez problema driblingom izbacuje Ivanovića i Tomovića te pogađa za 3:1, da bi u nadoknadi vremena sa Plašilom opet izbacio celu odbranu Srbije, a Zahustel glavom četvrti put savladao Stojkovića.

Srbija je tako zaokružila novi očajan kvalifikacioni ciklus i najavila navijačima mučenje i u sledećem, kada će se boriti za Mundijal u Rusiji.

Meč u Češkoj je potvrdio ono što je već bilo jasno, potrebne su velike promene u i oko ovog tima ako "Orlovi" žele na neko veliko takmičenje.

Prijateljska:
Češka – Srbija 4:1 (1:0)
Sivok 17, Necid 63p, Krejči 82, Zahustel 90+3 – Škuletić 79

Češka: Vaclik – Pudil, Kadlec, Sivok, Kaderabek – Darida, Pavelka – Šural (Krejči 72'), Dočkal (Plašil 56'), Skalak (Zahustel 72') – Necid (Škoda 80')

Srbija: Stojković – Tomović, Ivanović, D. Tošić, Kolarov – Milivojević (Gudelj 69'), Matić – Ljajić, Z. Tošić (Kostić 59'), Tadić (Katai 59') – Mitrović (Škuletić 69')

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

bosna

13.11.2015 22:23

Volimte BOSNO

ODGOVORITE
Name

marko samardzic

13.11.2015 22:32

Nevidjena bagra,Srbija je sportska sila,da je ovako bruka mafija u fudbalskom savezu!!!

ODGOVORITE
Name

Bosanac

14.11.2015 15:54

Srbija može više ovdje nesto nestima?

ODGOVORITE