Повратак Муриња? Немојте да се изненадите...

Зашто је реалан нови мандат Португалца на Сантјаго Бернабеу?!

Фудбал 15.11.2015 | 19:20
Повратак Муриња? Немојте да се изненадите...

Већ недељама Жозе Мурињо клиза на танком леду и бори се да задржи посао у Челсију. Иако се његова смена очекивала на почетку репрезентативне паузе, добио је још једну шансу на Стамфорд Бриџу. Ипак, чини се да је питање дана када ће Мурињо по други пут у лошем расположењу напустити Челси...

Реална опција је да постигне споразумни раскид уговор на задовољство обе стране, добије десетак милиона евра и одрешене руке да наредног лета преузме неки клуб. У том случаји, ПСЖ се помиње као најреалнија и чак једина опција.

Уосталом, где друго Мурињо може?

У неки енглески клуб свакако не упркос вишегодишњој теорији о Манчестер Јунајтеду. У Италији може само у Интер где би да дочекали раширених руку, али био би то велики ризик за његов пољуљани тренерски рејтинг јер Интер нема екипу на нивоу његових апетита. Португал није опција, репрезентацију ће водити те за десетак година. Највеће шансе да ангажују Посбеног се дају Пари Сен Жермену где би био прва звезда, имао неограничено поверење и ресурсе.

Остаје једно отворено питање: Реал Мадрид?

На Муриња многи Мадридисти не гледају са симпатијама. Иако се ухватио у коштац са ђавољом работом и стао на црту епској Гвардиолиној Барси, неке мостове је срушио када је одлазио са Шамартена. Док га је један део навијача подржавао у бескомпрмисној борби против Каталонаца и свега што је могло да се сматра Реаловом препреком, они размаженији и елитнији су једва чекали да му виде леђа. Мурињов стил није стил Реал Мадрида.

Ипак, шансе да се врати у шпанску престоницу на клупу Меренгеса и даље постоје.
„Није тајна да га актуелни председник воли и да га је подржавqао у више наврата. Зато немојте да се изненадите ако се Мурињо врати на Сантјаго Бернабеу. Знам да звучи чудно, али ако Бенитез не буде имао добру сезону, а Мурињо добије отказ у Челсију немојте да отпишете његов повратак у Мадрид. Знам да је и председник Перез покушао да га доведе прошлог лета пре Бенитеза, али да је Мурињо то одбио и уз речи да није прави моменат за то. Исто му се десило у Челсију где се вратио неколико година после отказа“, открива бивши Реалов председник Рамон Калдерон.

Калдерон је практично потврдио све оно то се дешавало почетком прошлог лета и што је Марка откривала уз вињету „ексклузивно“, а Флорентино неуверљиво демантовао. Преговора и убеђивања је било, али Посебни се није нашао Флорентину када му је био преко потребан. Уживао је у балгодетима титуле на Острву планирајући династију са Плавцима. Негде се зенуо у плановима и сада мора да размотри све опције, па и Реал.

Мурињов успон је био метеорски. Тек су му 52 године, а већ је остварио већину тога што многи велики тренери нису током целе каријере. Мало је изазова који су остали пред њим. Повратак у Реал је један од њих...

Коментари / 0

Оставите коментар