Povratak Murinja? Nemojte da se iznenadite...

Zašto je realan novi mandat Portugalca na Santjago Bernabeu?!

Fudbal 15.11.2015 | 19:20
Povratak Murinja? Nemojte da se iznenadite...

Već nedeljama Žoze Murinjo kliza na tankom ledu i bori se da zadrži posao u Čelsiju. Iako se njegova smena očekivala na početku reprezentativne pauze, dobio je još jednu šansu na Stamford Bridžu. Ipak, čini se da je pitanje dana kada će Murinjo po drugi put u lošem raspoloženju napustiti Čelsi...

Realna opcija je da postigne sporazumni raskid ugovor na zadovoljstvo obe strane, dobije desetak miliona evra i odrešene ruke da narednog leta preuzme neki klub. U tom slučaji, PSŽ se pominje kao najrealnija i čak jedina opcija.

Uostalom, gde drugo Murinjo može?

U neki engleski klub svakako ne uprkos višegodišnjoj teoriji o Mančester Junajtedu. U Italiji može samo u Inter gde bi da dočekali raširenih ruku, ali bio bi to veliki rizik za njegov poljuljani trenerski rejting jer Inter nema ekipu na nivou njegovih apetita. Portugal nije opcija, reprezentaciju će voditi te za desetak godina. Najveće šanse da angažuju Posbenog se daju Pari Sen Žermenu gde bi bio prva zvezda, imao neograničeno poverenje i resurse.

Ostaje jedno otvoreno pitanje: Real Madrid?

Na Murinja mnogi Madridisti ne gledaju sa simpatijama. Iako se uhvatio u koštac sa đavoljom rabotom i stao na crtu epskoj Gvardiolinoj Barsi, neke mostove je srušio kada je odlazio sa Šamartena. Dok ga je jedan deo navijača podržavao u beskomprmisnoj borbi protiv Katalonaca i svega što je moglo da se smatra Realovom preprekom, oni razmaženiji i elitniji su jedva čekali da mu vide leđa. Murinjov stil nije stil Real Madrida.

Ipak, šanse da se vrati u špansku prestonicu na klupu Merengesa i dalje postoje.
„Nije tajna da ga aktuelni predsednik voli i da ga je podržavqao u više navrata. Zato nemojte da se iznenadite ako se Murinjo vrati na Santjago Bernabeu. Znam da zvuči čudno, ali ako Benitez ne bude imao dobru sezonu, a Murinjo dobije otkaz u Čelsiju nemojte da otpišete njegov povratak u Madrid. Znam da je i predsednik Perez pokušao da ga dovede prošlog leta pre Beniteza, ali da je Murinjo to odbio i uz reči da nije pravi momenat za to. Isto mu se desilo u Čelsiju gde se vratio nekoliko godina posle otkaza“, otkriva bivši Realov predsednik Ramon Kalderon.

Kalderon je praktično potvrdio sve ono to se dešavalo početkom prošlog leta i što je Marka otkrivala uz vinjetu „ekskluzivno“, a Florentino neuverljivo demantovao. Pregovora i ubeđivanja je bilo, ali Posebni se nije našao Florentinu kada mu je bio preko potreban. Uživao je u balgodetima titule na Ostrvu planirajući dinastiju sa Plavcima. Negde se zenuo u planovima i sada mora da razmotri sve opcije, pa i Real.

Murinjov uspon je bio meteorski. Tek su mu 52 godine, a već je ostvario većinu toga što mnogi veliki treneri nisu tokom cele karijere. Malo je izazova koji su ostali pred njim. Povratak u Real je jedan od njih...

Komentari / 0

Ostavite komentar