Новак, Рафа, Мари и Роџер о допингу у тенису...

Допинг афера са руским атлетичарима у центру је пажње, а питање у вези са допингом дочекало је и најбоље тенисере света пред Мастерс у Лондону.

Тенис 15.11.2015 | 11:40
Новак, Рафа, Мари и Роџер о допингу у тенису...

“Што транспарентније, то боље, мислим да бисмо као спорт могли да уложимо више у антидопинг процес. Наградни фонд је сада толико висок, нема разлог да то не буде перфектно. Ове сезоне су ме највише тестирали у каријери, али мислим да долазимо до фазе где то више и није толико важно. Ленс Армстронг је био најтестиранији спортиста на планети, а никада није пао, тако да то не гарантује ништа“, каже Енди Мари.

“Знају где сам, немам шта да кријем – колико год тестова је могуће, то је поштено“, каже први тенисер света Новак Ђоковић.

“Без намере да будем арогантан, ово је богат спорт, здрав спорт и они који га воде морају да се постарају да он буде чист. Била би добра ствар уколико би АТП и ИТФ допинг контроле учинили 100% јавним, тако да сви знају шта се дешава“, рекао је Рафаел Надал.

“Можемо да радимо више – кад год дођеш до четвртфинала, где су бодови и новац већи, мораш да знаш да ћеш бити трстиран. То би требало да буде јасно и једноставно, а било би добро и да узорци дуже задржавају, и годинама ако је потребно, то би уплашило људе. Играчи треба да знају да ће често бити тестирани, што би их додатно удаљило од неких глупих мисли“, сматра Роџер Федерер.

Такмичење у Лондону почиње у недељу - у једној групи су Ђоковић, Федерер, Нишикори и Бердих, а у другој Мари, Вавринка, Ферер и Надал.

Коментари / 0

Оставите коментар