Novak, Rafa, Mari i Rodžer o dopingu u tenisu...

Doping afera sa ruskim atletičarima u centru je pažnje, a pitanje u vezi sa dopingom dočekalo je i najbolje tenisere sveta pred Masters u Londonu.

Tenis 15.11.2015 | 11:40
Novak, Rafa, Mari i Rodžer o dopingu u tenisu...

“Što transparentnije, to bolje, mislim da bismo kao sport mogli da uložimo više u antidoping proces. Nagradni fond je sada toliko visok, nema razlog da to ne bude perfektno. Ove sezone su me najviše testirali u karijeri, ali mislim da dolazimo do faze gde to više i nije toliko važno. Lens Armstrong je bio najtestiraniji sportista na planeti, a nikada nije pao, tako da to ne garantuje ništa“, kaže Endi Mari.

“Znaju gde sam, nemam šta da krijem – koliko god testova je moguće, to je pošteno“, kaže prvi teniser sveta Novak Đoković.

“Bez namere da budem arogantan, ovo je bogat sport, zdrav sport i oni koji ga vode moraju da se postaraju da on bude čist. Bila bi dobra stvar ukoliko bi ATP i ITF doping kontrole učinili 100% javnim, tako da svi znaju šta se dešava“, rekao je Rafael Nadal.

“Možemo da radimo više – kad god dođeš do četvrtfinala, gde su bodovi i novac veći, moraš da znaš da ćeš biti trstiran. To bi trebalo da bude jasno i jednostavno, a bilo bi dobro i da uzorci duže zadržavaju, i godinama ako je potrebno, to bi uplašilo ljude. Igrači treba da znaju da će često biti testirani, što bi ih dodatno udaljilo od nekih glupih misli“, smatra Rodžer Federer.

Takmičenje u Londonu počinje u nedelju - u jednoj grupi su Đoković, Federer, Nišikori i Berdih, a u drugoj Mari, Vavrinka, Ferer i Nadal.

Komentari / 0

Ostavite komentar