Грбић о Рију: Будимо оптимисти!

Селектор најбољих српских одбојкаша послао поруку охрабрења у вези са пласманом на Олимпијске игре 2016.

Остали спортови 15.11.2015 | 16:20
Грбић о Рију: Будимо оптимисти!

Одбојкашки савез Србије покренуо је у петак на свом сајту рубрику "Блог", у којој ће тренери, одбојкаши и одбојкашице, новинари, бивши репрезентативци, одбојкашки радници, писати своје утиске о актуелним темама.Рубрику је отворио селектор мушке репрезентације Никола Грбић, који је написао да има помешана осећања о претходној сезони, али да чврсто верује у пласман на Олимпијске игре у Рио де Жанериу 2016. године.

Према најавама из ОШ-а, нови блог би требало да се појављује једном недељно.

"Када се осврнем на репрезентативну сезону, имам помешане емоције. Играли смо одлично током целе Светске лиге, из викенда у викенд подизали форму, наилазили на разне препреке, што организационе, што са повредама, али смо дошли до сјајног резултата. Мислим да је то била одлична прилика за доста момака да покажу и добију прилику током целог такмичења", написао је Грбић.

"Упознавали смо се и навикавали једни на друге, с обзиром да је дошао нови тренер и нови стручни штаб са другачијим начином рада на који се требало навићи за кратко време. У том смислу постојала је позитивна енергија, која нас је пратила до самог краја и то се видело са стране", навео је селектор.

Он је оценио да је управо захваљујући тој енергији екипа успела да превазиђе неке тешке тренутке, али да су и екипа и целокупна јавност подигли очекивања након освајања сребрне медаље у Светској лиги.

"На жалост, бреме одговорности, коју смо сами себи наметнули, било је превелико (на Европском првенству)...Порази од репрезентација као што су Русија и Француска јесу прихватљиви и нисам толико разочаран што смо изгубили од њих, али јесам што смо се мучили против Словачке и Естоније. То су били рани показатељи да нисмо у истој ситуацији као у Светској лиги и да немамо ону енергију коју смо тамо имали", написао је Никола Грбић.

Репрезентацију у јануару очекује квалификациони турнир за Олимпијске игре у Рију.

"Квалификациони турнир је једно мини Европско првенство и имаћемо веома мало времена за припреме, али како је нама, ; тако је и осталима, па у том смислу нема проблема. Имамо тешку групу... мислим да је жеља свих нас да се нађемо у Рију огромна и да ћемо дати свој максимум у Берлину да се пласирамо међу прве три екипе. Имамо екипу момака који поседују квалитет и заиста сматрам да можемо да будемо оптимисти и да ћемо изборити визу за Олимпијске игре", написао је Никола Грбић.

Коментари / 0

Оставите коментар