Надал поновио: Могли бисмо мало и на шљаци!

Пети тенисер света Рафаел Надал поново је покренуо причу о томе како није фер да се Завршни Мастерс организује на тврдој подлози.

Тенис 16.11.2015 | 11:40
Надал поновио: Могли бисмо мало и на шљаци!

Надал је надавно изјавио да му Асоцијација тениских професионалаца (АТП) никада није дала праву шансу да освоји Завршни Мастерс, а сада је то поновио у нешто измењеној варијанти.

Надал ће у Лондону седми пут учествовати на смотри осморице најбољих тенисера света, али никада није успео да освоји тај турнир и то му је једина мрља у каријери.

„Ако се игра у ’О2’ хали, онда сјајно, али и овде можете да поставите другачије подлоге. Ово је сјајно место за организацију Завршног Мастерса. Атмосфера је невероватна и веома сам срећан што сам овде. Уживам сваки пут када имам шансу да будем овде, али исто тако можемо да играмо и на шљаци“, потврдио је Надал.

Најближи тријумфу био је 2010. и 2013. године када су га у финалу заустављали Роџер Федерер, односно Новак Ђоковић.

„Није поштено да Завршни Мастерс играм увек у дворани, на тврдој подлози. Резултати на свим подлогама омогућавају нам да се квалификујемо. АТП ми никада није дао добру шансу да освојим Завршни Мастерс “, рекао је Надал пре неколико недеља.

Момак са Маљорке ће у главном граду Енглеске играти против Ендија Марија, Стана Вавринке и Давида Ферера у групи „Илија Настасе“, док ће се у „Стен Смит“ групи наћи Новак Ђоковић, Роџер Федерер, Томаш Бердих и Кеи Нишикори.

Завршни Мастерс у Лондону игра се у „О2 арени“ од 15. до 22. новембра, а играчи ће се такмичити у две групе по раунд робин систему (свако са сваким). По двојица најбољих ићи ће у полуфинале, а победници тих мечева бориће се за титулу.

Трофеј у главном граду Енглеске брани најбољи тенисер света Новак Ђоковић који је тријумфовао на претходна три такмичења. Прошле године финале није ни одиграно јер је Федерер одустао пре сусрета због повреде леђа.

Наградни фонд ове године износи 7.000.000 долара, али ће, као што је то био случај и до сада, свака победа бити премирана.

Коментари / 0

Оставите коментар