Nadal ponovio: Mogli bismo malo i na šljaci!

Peti teniser sveta Rafael Nadal ponovo je pokrenuo priču o tome kako nije fer da se Završni Masters organizuje na tvrdoj podlozi.

Tenis 16.11.2015 | 11:40
Nadal ponovio: Mogli bismo malo i na šljaci!

Nadal je nadavno izjavio da mu Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) nikada nije dala pravu šansu da osvoji Završni Masters, a sada je to ponovio u nešto izmenjenoj varijanti.

Nadal će u Londonu sedmi put učestvovati na smotri osmorice najboljih tenisera sveta, ali nikada nije uspeo da osvoji taj turnir i to mu je jedina mrlja u karijeri.

„Ako se igra u ’O2’ hali, onda sjajno, ali i ovde možete da postavite drugačije podloge. Ovo je sjajno mesto za organizaciju Završnog Mastersa. Atmosfera je neverovatna i veoma sam srećan što sam ovde. Uživam svaki put kada imam šansu da budem ovde, ali isto tako možemo da igramo i na šljaci“, potvrdio je Nadal.

Najbliži trijumfu bio je 2010. i 2013. godine kada su ga u finalu zaustavljali Rodžer Federer, odnosno Novak Đoković.

„Nije pošteno da Završni Masters igram uvek u dvorani, na tvrdoj podlozi. Rezultati na svim podlogama omogućavaju nam da se kvalifikujemo. ATP mi nikada nije dao dobru šansu da osvojim Završni Masters “, rekao je Nadal pre nekoliko nedelja.

Momak sa Maljorke će u glavnom gradu Engleske igrati protiv Endija Marija, Stana Vavrinke i Davida Ferera u grupi „Ilija Nastase“, dok će se u „Sten Smit“ grupi naći Novak Đoković, Rodžer Federer, Tomaš Berdih i Kei Nišikori.

Završni Masters u Londonu igra se u „O2 areni“ od 15. do 22. novembra, a igrači će se takmičiti u dve grupe po raund robin sistemu (svako sa svakim). Po dvojica najboljih ići će u polufinale, a pobednici tih mečeva boriće se za titulu.

Trofej u glavnom gradu Engleske brani najbolji teniser sveta Novak Đoković koji je trijumfovao na prethodna tri takmičenja. Prošle godine finale nije ni odigrano jer je Federer odustao pre susreta zbog povrede leđa.

Nagradni fond ove godine iznosi 7.000.000 dolara, ali će, kao što je to bio slučaj i do sada, svaka pobeda biti premirana.

Komentari / 0

Ostavite komentar