Мајкл Кирби: Не рушимо Вучићеву владу

САД немају ниједан разлог да руше владу премијера Александра Вучића, изјавио је амерички амбасадор у Београду Мајкл Кирби.

Србија 13.11.2015 | 14:21
Мајкл Кирби: Не рушимо Вучићеву владу

Он је истакао да су САД веома задовољне радом српске владе на челу са премијером.

"Разговарао сам са Вучићем и јасно сам му рекао 'Америка не руши вашу владу, немамо ниједан разлог за тако нешто'", истакао је Кирби на питање Блица да ли је разговарао са премијером поводом тврдњи да неке западне земље раде на обарању Владе Србије.

Амерички дипломата је набројао низ ствари које влада и премијер Вучић раде, а са којима су САД задовољне, као што су: залагање за улазак Србије у ЕУ, конструктивно учешће у процесу нормализације односа са Приштином, успостављање сарадње с Албанијом, Вучићеви одласци у Сребреницу, протржишне еккономске реформе, плодни односи са Америком у економији и војној сарадњи.

"И за све то добро сто Влада Србије ради најзаслужњи је управо премијер", рекао је Кирби и запитао: Па знате ли неког члана владе који се снажније залаже за улазак Србије у ЕУ од Вучића"?"

Зашто бисмо радили против њега, поново је запитао Кирби и додао: "Засто бисмо обарали његову владу"?

"Тако нешто не би имало никаквог смисла", навео је наве је Кирби који оцекује да најновија дешавања у Унеску са Косовом, када су САД и Србија биле на супротним странама, неће утицати на погоршање односа две земље.

Према његовим речима, сарадња у бројним другим областима је веома добра.

"Познато је да се Србија и Америка не слажу око питања везаних за статус Косова, али опет, слажемо се око актуелног прцеса нормализације односа Београда и Приштине под окриљем ЕУ, који не подразумева званично признање Косова од Србије", навео је амерички дипломата.

И око Косова смо, казао је, дакле, за претходних неколико година постигли важан напредак у разумевању.

"С друге стране, веоама добро сарађујемо по низу других питања, а САД имају издашне програме помоћи за Србију. Мислимо да нема разлога да се због разлика у Унеску ти наши добри односи мењају", објаснио је Мајкл Кирби.

Извор: Б92

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Драган

13.11.2015 12:21

Ма, кад је америка рушиле неку владу? Таман посла!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

13.11.2015 12:36

У праву си ,гдје би они то радили?! Они само пазе на поштовање демократије и људских права???

Name

Ранко75

13.11.2015 13:09

Лаже ли лаже али то и јесте америчка спољња политика: Лаж, превара и пљачка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

13.11.2015 13:15

И одбрана 'америчког интереса и начина живота' хиљадама километара од Америке. Да је Хитлер жив, био би поносан на данашње УСА!

Name

Михаило Микиц

13.11.2015 14:16

Благо Вучићу кад Америка њега подржава. То значи да неће остати још дуго на власти. Америка када неког подржава то значи да иде на ђубриште историје. Зато Вучићу ослони се на Путина. Русија попут Америке због интереса не издаје пријатеље своје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Данко

13.11.2015 14:59

Управу је и све је обрнуто од онога сто нас народ мисли..Време це то да показе

ОДГОВОРИТЕ
Name

спартак

13.11.2015 15:08

Сада јавно говоре о русењу лада ! Па са којим правом ви русите свијетом, ко вам даде право багро И изроди ??? Ви сте зло ове планете И ниста гори нису они зликовци исламисти од вас јер сте их намјерно И створили ...КИРБИ..УСИСИВАЦИИИИИ...: )))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

13.11.2015 16:24

Па сто би га русили кад је њихов цовјек једино мозда није одрадио сто је требао

ОДГОВОРИТЕ
Name

вирус

13.11.2015 16:46

Тацно, није признао Косово а то им је био и циљ