Очување Српске важно за Србију и БиХ

Предсједник Владе Србије Александар Вучић рекао је да је очување Републике Српске важно не само за Српску, него и за БиХ и за Србију.

Република Српска 13.11.2015 | 22:51
Очување Српске важно за Србију и БиХ

Он је подсјетио да Србија има своје обавезе у складу са Дејтонским споразумом и да је њен посао да се политички не мијеша, а кад год је потребно помогне Републици Српској, не дирајући и не рушећи БиХ.

"Истовремено, ја сам то рекао и босанскохерцеговачким званичницима: 'Ми вама гарантујемо територијални интегритет и суверенитет БиХ, али вас молимо да не дирате у Републику Српску, јер ако ми не сањамо снове о отцепљењу Републике Српске, вас молим да не сањате снове о укидању Републике Српске", рекао је Вучић за "Спутњик".

Напоменувши да Србија има специјалне и паралелне везе са Српском, те да је у складу са тим могла да помогне и Сребреници, која се налази на територији Српске и БиХ, Вучић је поручио да Србија жели стабилност у Српској.

"Ја сам разговарао са свим политичким актерима у Српској, сви су они моји пријатељи, добри познаници, како хоћете, и Милорад Додик и Младен Босић и Младен Иванић, и рекао им да се Србија неће мешати у унутрашње ствари Републике Српске, али сам их замолио да увек воде рачуна о стабилности и очувању Републике Српске", истакао је Вучић.

 

 

Коментари / 18

Оставите коментар
Name

лоше вође

13.11.2015 09:22

Сви сте ви исти знамо ми вас а народ што трпи годинама ову пропаст и глад у РС гору од рата, то никога није брига само напријед за своје личне интересе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.11.2015 13:54

А неки дан га овде у небеса дизасте кад је био у сарајеву

Name

ВРС РВИ

13.11.2015 23:41

Једно прича, друго ради ради а треће мисли. Ово је најнамазанији предсједник Србије. Баш ме занима гдје су те "специјалне и паралелне везе" са којим нам проби главу причајући о њима.

Name

Богоје

13.11.2015 09:44

Вуциц как,и л.и каки РС је способна да се одбрани и сацува дипломатијом и пуском како год затреба а Вуциц нека не каки вец нека иде на Косово и ресава проблеме издатих Срба, а издао је и нас прекодринске Србе јер је Косово света земља свих Срба и Србкиња ма где се они налазили. Сто је Ватикан за Католике, сто је Мека за Муслимане или Јерусалим за Јевреје то је и Косово за Србе али Вуциц то не зна да казе у уједињеним нацијаја или у Бриселу него се свбадја тобозе са сиптарима ко нека баба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ко

13.11.2015 11:02

Што се тиче Косова за независност Косова је најзаслужнији Слободан Милошевић !

Name

Жуја

13.11.2015 12:37

Знамо ми то Вучићу и боснаским Србима би би много боље да су ишли у Беч да траже гаранцију и опстанак, него што су потурили своје главе, оставили своја огњишта и направили Р.С која наравно служи само овим корумпираним. Били би своји на своме, а ниакакав нас јазавац до сада није тако добро оперушао као ови наши. Остало нам је једино да бјежимо одавде, али куда.? Зар да земљу оставимо кримналцима, да нас у недоглед задужују, да се немамо камо ни вратити, да им предамо и грумен земље коју нису могли уништити. Да, знаш драги наш премијеру, да су срби у Крајини силана добра видјели од Београда, нешто као да га и нема.

Name

дон Кихот

13.11.2015 11:01

Одржа ти Фата лекцију, "свака јој част"...ти призна геноцид, што не обиђе српска стратишта, што не даде Братунцу 5 милиона Еура...или те има у дилу око богастава САСЕ рудника, или ти бања треба ...отшла леђа јеби га...Срам вас и стид било пита ли ко за Залазје , Скелане и села око Сребренице...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кврга

14.11.2015 22:18

ПРОИНТЕР ће наплатити све.

Name

марко самардзиц

13.11.2015 11:49

Аца драмосер губитник!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

13.11.2015 13:42

Браво!

Name

Драгиша

13.11.2015 12:57

Мој Вуцицу наши политицари се боре за фотеље а не за РС!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

13.11.2015 13:44

"Ја сам разговарао са свим политичким актерима у Српској, сви су они моји пријатељи, добри познаници, како хоћете, и Милорад Додик и Младен Босић и Младен Иванић, и рекао им да се Србија неће мешати у унутрашње ствари Републике Српске, али сам их замолио да увек воде рачуна о стабилности и очувању Републике Српске", истакао је Вучић." ____ Врло неодмјерена изјава којом је увриједио "остале" политичаре из РС. Надаље,

ОДГОВОРИТЕ
Name

контрапункт

13.11.2015 13:46

Он некоме нешто гарантује. Ово је само за смијати се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

13.11.2015 14:23

Више људе по медијима не забавља Додик него је то сад преузео Вучић. Питам се, радили он ишта икада? Не вјерујем, само узима информације од владиних служби и препричава их медијима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фикрет

13.11.2015 15:05

Свима у лице искрено, свака му је изјава добра,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаили Микић

13.11.2015 16:20

Морам јавно да упитан Вучића као и политичаре СРБског порекла и цијели СРБски Народ у Отаџбини да ли ико од Вас СРБа зна докле се простире Светог Саве СРБија? Ако незнате, а већина СРБа НЕЗНА које земље требају да сачињавају СРБију ни велику ни мали већ само ону СРБију Богом благословену, прочитајте тада изворну СВЕТОСАВСКУ Химну,у њој се набрајају СРБске земље Светог Саве које сачињавају једну недељиву и јединствену Светог Саве СРБију!

ОДГОВОРИТЕ
Name

y

13.11.2015 23:26

И за русење српске нај заслузени це бити ДОДО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОВАН

15.11.2015 11:36

ДАЈ НЕКА МИ НЕКО ОБЈАСНИ ШТА СУ ТО СПЕЦИЈАЛНЕ И ПАРАЛЕЛНЕ ВЕЗЕ РС и СРБИЈЕ.. Те се везе протезу од пола рата па на овамо, а ево мога искуства: Прије десеак година кренем аутом из РС у Београд преко Хрватске, додјем аутопутем у Батровце кад на граници тразе 150 марака за једнодневно осигурање аута, јер наводно више не вази ЗЕЛЕНИ КАРТОН (а вази у цијелој ЕВРОПИ). Шта ћу, морам, платим и идем даље, долазим на наплатну рампу да платим путарину али примају само домаћи динар, а ја имам марке.Европски аутопут, нигдје мјењачнице а тразе у динарима.А јос имамо СПЕЦИЈАЛНЕ И ПАРАЛЕЛНЕ ВЕЗЕ... И такви се брину о РС, хвала !!

ОДГОВОРИТЕ