Očuvanje Srpske važno za Srbiju i BiH

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je očuvanje Republike Srpske važno ne samo za Srpsku, nego i za BiH i za Srbiju.

Republika Srpska 13.11.2015 | 22:51
Očuvanje Srpske važno za Srbiju i BiH

On je podsjetio da Srbija ima svoje obaveze u skladu sa Dejtonskim sporazumom i da je njen posao da se politički ne miješa, a kad god je potrebno pomogne Republici Srpskoj, ne dirajući i ne rušeći BiH.

"Istovremeno, ja sam to rekao i bosanskohercegovačkim zvaničnicima: 'Mi vama garantujemo teritorijalni integritet i suverenitet BiH, ali vas molimo da ne dirate u Republiku Srpsku, jer ako mi ne sanjamo snove o otcepljenju Republike Srpske, vas molim da ne sanjate snove o ukidanju Republike Srpske", rekao je Vučić za "Sputnjik".

Napomenuvši da Srbija ima specijalne i paralelne veze sa Srpskom, te da je u skladu sa tim mogla da pomogne i Srebrenici, koja se nalazi na teritoriji Srpske i BiH, Vučić je poručio da Srbija želi stabilnost u Srpskoj.

"Ja sam razgovarao sa svim političkim akterima u Srpskoj, svi su oni moji prijatelji, dobri poznanici, kako hoćete, i Milorad Dodik i Mladen Bosić i Mladen Ivanić, i rekao im da se Srbija neće mešati u unutrašnje stvari Republike Srpske, ali sam ih zamolio da uvek vode računa o stabilnosti i očuvanju Republike Srpske", istakao je Vučić.

 

 

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

loše vođe

13.11.2015 09:22

Svi ste vi isti znamo mi vas a narod što trpi godinama ovu propast i glad u RS goru od rata, to nikoga nije briga samo naprijed za svoje lične interese.

ODGOVORITE
Name

Re

13.11.2015 13:54

A neki dan ga ovde u nebesa dizaste kad je bio u sarajevu

Name

VRS RVI

13.11.2015 23:41

Jedno priča, drugo radi radi a treće misli. Ovo je najnamazaniji predsjednik Srbije. Baš me zanima gdje su te "specijalne i paralelne veze" sa kojim nam probi glavu pričajući o njima.

Name

Bogoje

13.11.2015 09:44

Vucic kak,i l.i kaki RS je sposobna da se odbrani i sacuva diplomatijom i puskom kako god zatreba a Vucic neka ne kaki vec neka ide na Kosovo i resava probleme izdatih Srba, a izdao je i nas prekodrinske Srbe jer je Kosovo sveta zemlja svih Srba i Srbkinja ma gde se oni nalazili. Sto je Vatikan za Katolike, sto je Meka za Muslimane ili Jerusalim za Jevreje to je i Kosovo za Srbe ali Vucic to ne zna da kaze u ujedinjenim nacijaja ili u Briselu nego se svbadja toboze sa siptarima ko neka baba.

ODGOVORITE
Name

ko

13.11.2015 11:02

Što se tiče Kosova za nezavisnost Kosova je najzaslužniji Slobodan Milošević !

Name

Žuja

13.11.2015 12:37

Znamo mi to Vučiću i bosnaskim Srbima bi bi mnogo bolje da su išli u Beč da traže garanciju i opstanak, nego što su poturili svoje glave, ostavili svoja ognjišta i napravili R.S koja naravno služi samo ovim korumpiranim. Bili bi svoji na svome, a niakakav nas jazavac do sada nije tako dobro operušao kao ovi naši. Ostalo nam je jedino da bježimo odavde, ali kuda.? Zar da zemlju ostavimo krimnalcima, da nas u nedogled zadužuju, da se nemamo kamo ni vratiti, da im predamo i grumen zemlje koju nisu mogli uništiti. Da, znaš dragi naš premijeru, da su srbi u Krajini silana dobra vidjeli od Beograda, nešto kao da ga i nema.

Name

don Kihot

13.11.2015 11:01

Održa ti Fata lekciju, "svaka joj čast"...ti prizna genocid, što ne obiđe srpska stratišta, što ne dade Bratuncu 5 miliona Eura...ili te ima u dilu oko bogastava SASE rudnika, ili ti banja treba ...otšla leđa jebi ga...Sram vas i stid bilo pita li ko za Zalazje , Skelane i sela oko Srebrenice...

ODGOVORITE
Name

Kvrga

14.11.2015 22:18

PROINTER će naplatiti sve.

Name

marko samardzic

13.11.2015 11:49

Aca dramoser gubitnik!

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

13.11.2015 13:42

Bravo!

Name

Dragiša

13.11.2015 12:57

Moj Vucicu naši politicari se bore za fotelje a ne za RS!

ODGOVORITE
Name

divlja jabuka

13.11.2015 13:44

"Ja sam razgovarao sa svim političkim akterima u Srpskoj, svi su oni moji prijatelji, dobri poznanici, kako hoćete, i Milorad Dodik i Mladen Bosić i Mladen Ivanić, i rekao im da se Srbija neće mešati u unutrašnje stvari Republike Srpske, ali sam ih zamolio da uvek vode računa o stabilnosti i očuvanju Republike Srpske", istakao je Vučić." ____ Vrlo neodmjerena izjava kojom je uvrijedio "ostale" političare iz RS. Nadalje,

ODGOVORITE
Name

kontrapunkt

13.11.2015 13:46

On nekome nešto garantuje. Ovo je samo za smijati se.

ODGOVORITE
Name

Realno

13.11.2015 14:23

Više ljude po medijima ne zabavlja Dodik nego je to sad preuzeo Vučić. Pitam se, radili on išta ikada? Ne vjerujem, samo uzima informacije od vladinih službi i prepričava ih medijima.

ODGOVORITE
Name

Fikret

13.11.2015 15:05

Svima u lice iskreno, svaka mu je izjava dobra,

ODGOVORITE
Name

Михаили Микић

13.11.2015 16:20

Морам јавно да упитан Вучића као и политичаре СРБског порекла и цијели СРБски Народ у Отаџбини да ли ико од Вас СРБа зна докле се простире Светог Саве СРБија? Ако незнате, а већина СРБа НЕЗНА које земље требају да сачињавају СРБију ни велику ни мали већ само ону СРБију Богом благословену, прочитајте тада изворну СВЕТОСАВСКУ Химну,у њој се набрајају СРБске земље Светог Саве које сачињавају једну недељиву и јединствену Светог Саве СРБију!

ODGOVORITE
Name

y

13.11.2015 23:26

I za rusenje srpske naj zasluzeni ce biti DODO.

ODGOVORITE
Name

JOVAN

15.11.2015 11:36

DAJ NEKA MI NEKO OBJASNI ŠTA SU TO SPECIJALNE I PARALELNE VEZE RS i SRBIJE.. Te se veze protezu od pola rata pa na ovamo, a evo moga iskustva: Prije deseak godina krenem autom iz RS u Beograd preko Hrvatske, dodjem autoputem u Batrovce kad na granici traze 150 maraka za jednodnevno osiguranje auta, jer navodno više ne vazi ZELENI KARTON (a vazi u cijeloj EVROPI). Šta ću, moram, platim i idem dalje, dolazim na naplatnu rampu da platim putarinu ali primaju samo domaći dinar, a ja imam marke.Evropski autoput, nigdje mjenjačnice a traze u dinarima.A jos imamo SPECIJALNE I PARALELNE VEZE... I takvi se brinu o RS, hvala !!

ODGOVORITE