Медији цензурисали Модиљанијеву слику

Сматрана једним од главних дела италијанског уметника Амедеа Модиљанија, слика "Лежећи акт", која је у понедељак продата на аукцији за 170,4 милиона долара, и тако постала друга најскупља слика на свету (после Пикасових "Жена из Алжира"), нашла се у жижи светске пажње.

Свијет 13.11.2015 | 08:40
Медији цензурисали Модиљанијеву слику

Сматрајући, ваљда, да би приказана голотиња могла да "узнемири" читаоце, поједини медији у Америци су, преносећи вест о фамозној лицитацији, цензурисали чувено платно.

Фајненшел тајмс је тако прекрио "шкакљиве" делове тела портретисане жене црним тракама, док су их Фокс Њуз и још неке ТВ мреже "замаглиле" што је изазвало бројне љутите и подругљиве реакције на друштвеним мрежама.

"Фајненшел тајмс је цензурисао тог прљавог порнографа Модиљанија", поспрдни је коментар једног од корисника интернета, док се други упитао: "Колико сексуално болесни могу бити конзервативци и Фокс Њуз?"

Многи су искористили и хасхтаг #фреетхениппле (слобода за груди) који се користи у знак протеста против цензуре женске голотиње на интернету, а посебно на Фејсбуку.

Извор: Н1

Коментари / 0

Оставите коментар