ЕЛ: Маестрални Јовић дириговао у побједи Звезде у Минхену!

Црвена звезда забележила је другу победу у групи А Евролиге, пошто је сјајном партијом савладала Бајерн у Минхену у оквиру петог кола – 90:79.

Кошарка 12.11.2015 | 23:15
ЕЛ: Маестрални Јовић дириговао у побједи Звезде у Минхену!

Комплетан тим српског шампиона одиграо је веома добро, али се ипак посебно истакао маестрални Стефан Јовић – који је са 19 асистенција постао нови рекордер елитног такмичења.

Црвено-бели су у Минхену одиграли можда и најбољи меч у сезони, упркос великим кадровским проблемима, нису се предавали после лако испуштене предности средином друге деонице, а важну улогу у великој победи одиграли су и Квинси Милер, Марко Симоновић и Владимир Штимац, као и млађани Никола Ребић.

Ношени подршком неколико стотина својих навијача, који су направили добру атмосферу у Ауди дому, гости су успели да надокнаде надосатак од осам поена, ношени Милером, да би преко Ребића и Симоновића стекли великих десет поена предности, које су рутински сачували у преосталих 100 секунди.

Екипа Дејана Радоњића, која сада има скор од две победе и три пораза, прекинула је серију од три неуспеха, уједно забележивши веома важан тријумф против главног конкурента за пласман у Топ 16 фазу са којим дели четврту позицију.

С друге стране, тим Светислава Пешича забележио је трећи пораз, па сада има скор 2-3.

Рекордер Јовић је поред 19 успешних додавања имао и четири поена, док је најефикаснији у редовима победика био Квинси Милер са 22 поена (6/10 за два, 3/8 за три), шест скокова, три блокаде и две украдене, а управо је он био човек који је преломио дуел у корист свог тима. Најбоље га је пратио Владимир Штимац са 18 поена (8/9 за два), а чак 13 је убацио у другој деоници, и пет ухваћених лопти, док је Мајк Цирбес забележио 14 поена (7/8 за два).

Споменути Марко Симоновић убацио је 15 поена (3/3 за два, 3/4 за три) и три скока, док је Никола Ребић показао карактер после нешто слабијег издања у првом полувремену и меч завршио са 11 кошева (1/1 за два, 3/5 за три).

Најефикаснији у екипи Бајерна био је наш Душко Савановић са 19 поена (5/8 за два, 3/5 за три) и пет скокова, Џон Брајант постигао је 12, а једини преостали двоцифрени био је Алекс Ренфро са 11 кошева. Брис Тејлор додао је девет, а Кеј Си Риверс и Деон Томпсон по шест.

Звезда у наредном колу гостује Стразбуру у Француској, док ће Бајерн бити домаћин Фенербахчеу.

Коментари / 0

Оставите коментар