EL: Maestralni Jović dirigovao u pobjedi Zvezde u Minhenu!

Crvena zvezda zabeležila je drugu pobedu u grupi A Evrolige, pošto je sjajnom partijom savladala Bajern u Minhenu u okviru petog kola – 90:79.

Košarka 12.11.2015 | 23:15
EL: Maestralni Jović dirigovao u pobjedi Zvezde u Minhenu!

Kompletan tim srpskog šampiona odigrao je veoma dobro, ali se ipak posebno istakao maestralni Stefan Jović – koji je sa 19 asistencija postao novi rekorder elitnog takmičenja.

Crveno-beli su u Minhenu odigrali možda i najbolji meč u sezoni, uprkos velikim kadrovskim problemima, nisu se predavali posle lako ispuštene prednosti sredinom druge deonice, a važnu ulogu u velikoj pobedi odigrali su i Kvinsi Miler, Marko Simonović i Vladimir Štimac, kao i mlađani Nikola Rebić.

Nošeni podrškom nekoliko stotina svojih navijača, koji su napravili dobru atmosferu u Audi domu, gosti su uspeli da nadoknade nadosatak od osam poena, nošeni Milerom, da bi preko Rebića i Simonovića stekli velikih deset poena prednosti, koje su rutinski sačuvali u preostalih 100 sekundi.

Ekipa Dejana Radonjića, koja sada ima skor od dve pobede i tri poraza, prekinula je seriju od tri neuspeha, ujedno zabeleživši veoma važan trijumf protiv glavnog konkurenta za plasman u Top 16 fazu sa kojim deli četvrtu poziciju.

S druge strane, tim Svetislava Pešiča zabeležio je treći poraz, pa sada ima skor 2-3.

Rekorder Jović je pored 19 uspešnih dodavanja imao i četiri poena, dok je najefikasniji u redovima pobedika bio Kvinsi Miler sa 22 poena (6/10 za dva, 3/8 za tri), šest skokova, tri blokade i dve ukradene, a upravo je on bio čovek koji je prelomio duel u korist svog tima. Najbolje ga je pratio Vladimir Štimac sa 18 poena (8/9 za dva), a čak 13 je ubacio u drugoj deonici, i pet uhvaćenih lopti, dok je Majk Cirbes zabeležio 14 poena (7/8 za dva).

Spomenuti Marko Simonović ubacio je 15 poena (3/3 za dva, 3/4 za tri) i tri skoka, dok je Nikola Rebić pokazao karakter posle nešto slabijeg izdanja u prvom poluvremenu i meč završio sa 11 koševa (1/1 za dva, 3/5 za tri).

Najefikasniji u ekipi Bajerna bio je naš Duško Savanović sa 19 poena (5/8 za dva, 3/5 za tri) i pet skokova, Džon Brajant postigao je 12, a jedini preostali dvocifreni bio je Aleks Renfro sa 11 koševa. Bris Tejlor dodao je devet, a Kej Si Rivers i Deon Tompson po šest.

Zvezda u narednom kolu gostuje Strazburu u Francuskoj, dok će Bajern biti domaćin Fenerbahčeu.

Komentari / 0

Ostavite komentar