Патријарх смијенио свештенство Храма

Патријарх Иринеј променио је готово комплетно свештенство Цркве и Храма Светог Саве у Београду - потврђено је "Новостима" у Патријаршији СПЦ.

Србија 12.11.2015 | 22:05
Патријарх смијенио свештенство Храма

На нова места службовања, углавном у рубне делове главног града, упућени су сви свештеници, ђакони, па чак и црквењаци. На њиховим местима, заменили су их клирици из других београдских парохија, а њима ће убудуће руководити викарни епископ топлички Арсеније.

У Патријаршији нису желели да говоре о разлозима овог несвакидашњег потеза српског патријарха. У црквеним круговима, спекулише се да су у средишту рокаде свештенства највећег храма Српске цркве - финансијске злоупотребе. Врачарске парохије важе за једне од најбогатијих у Србији, а у Храм Светог Саве слива се и велики новац од доборовољних прилога.

Својеврсну чистку врачарског свештенства избегао је само старешина Храма Светог Саве протојереј ставрофор Радивоје Панић, који се налази на болничком лечењу од последица тешке саобраћајне несреће.

Извор: Вечерње новости

 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Џип

12.11.2015 21:11

Вала, и они су га претјерали. Бог проповједа скромност, а они у џиповима од 100.000 евра. Но, свако одговара за своје поступке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

12.11.2015 21:50

Може им Се! Кад У кући нема мачке мишеви коло воде!

Name

Радник

13.11.2015 00:04

Ајде молим те наведи ко вози дзип од 100000 и дај слику немој своје фрустрације лијецити на Цркви за своје добро јер није добро износити неистине гријех је

Name

Ре радник

13.11.2015 06:05

Владика Григорије,Рендзровер

Name

инсајдер

13.11.2015 01:06

У Храму Светог Саве на Врачару извршена је велика чистка – уклоњени су свештеници традиционалисти а доведени су нови наклоњени папизму и папистичким јересима на челу са великом надом „НЛО и гаy православља“. Ријеч је о Вукашину Милићевићу, сину чувене ЈУЛОВКЕ Лепосаве Милићевић, министарке здравља и вјера и одане другарице Мире Марковић-бабе Јуле, познатом по чланку у коме се – попут латинских јеретика,педера и кољача– залаже за крштавање ванземаљаца приликом сусрета с њима а и то да педери могу бити попови и хришћани. Долазак Милићевића у Храм Светог Саве, – упркос његовим ишчекивањима, – неће довести до слетања НЛО објеката и блиских сусрета треће врсте, али је несумњиво да ће блиски сусрети прве врсте (они екуменистички) овде постати честа појава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

инсајдер2

13.11.2015 15:09

Тај Вукасин Милицевиц је крстен са 20 и кусур година и један је од наљигавијих мамлаза које сам видио. Он толико ниско да рецимо види цланак на дискусији на неком православном форуму,преписе га и потписе као свој и онда сам себе објави јер су га због маме ЈУЛОВКЕ поставили да буде и уредник листа Правславље. Не знам да ли је јос увјек али знам док је то био да се тим стварима слузи.

Name

Милојко

13.11.2015 04:28

Сви смо гледали Сабор у Београду и оне лимузине у којима долазе Епископи и њихова свита. Свака она лимузина вриједи најмање 60 ооо Евра, још ако су блиндирана и рађена по наруђби, вриједе најмање 100 000 ЕВРА.Што нису наручили аута из Крагујевца и тако придонијели напредку српске економије, зар је то морао урадити Папа Фрањо. Ови наши епископи вјерују само у БМW, АУДИЈЕ, БЕНТЛИЈЕ, МЕРЦЕДЕСЕ, ПАСАТЕ, РОВЕРЕ итд.Ко није све ово видјео за њега је то лаж, али постоје снимци долазка у скупоцјеним лимузинама на Сабор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коста

13.11.2015 05:45

Не у рубне дијелове већ у рубна села

ОДГОВОРИТЕ