Patrijarh smijenio sveštenstvo Hrama

Patrijarh Irinej promenio je gotovo kompletno sveštenstvo Crkve i Hrama Svetog Save u Beogradu - potvrđeno je "Novostima" u Patrijaršiji SPC.

Srbija 12.11.2015 | 22:05
Patrijarh smijenio sveštenstvo Hrama

Na nova mesta službovanja, uglavnom u rubne delove glavnog grada, upućeni su svi sveštenici, đakoni, pa čak i crkvenjaci. Na njihovim mestima, zamenili su ih klirici iz drugih beogradskih parohija, a njima će ubuduće rukovoditi vikarni episkop toplički Arsenije.

U Patrijaršiji nisu želeli da govore o razlozima ovog nesvakidašnjeg poteza srpskog patrijarha. U crkvenim krugovima, spekuliše se da su u središtu rokade sveštenstva najvećeg hrama Srpske crkve - finansijske zloupotrebe. Vračarske parohije važe za jedne od najbogatijih u Srbiji, a u Hram Svetog Save sliva se i veliki novac od doborovoljnih priloga.

Svojevrsnu čistku vračarskog sveštenstva izbegao je samo starešina Hrama Svetog Save protojerej stavrofor Radivoje Panić, koji se nalazi na bolničkom lečenju od posledica teške saobraćajne nesreće.

Izvor: Večernje novosti

 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Džip

12.11.2015 21:11

Vala, i oni su ga pretjerali. Bog propovjeda skromnost, a oni u džipovima od 100.000 evra. No, svako odgovara za svoje postupke

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

12.11.2015 21:50

Може им Се! Кад У кући нема мачке мишеви коло воде!

Name

Radnik

13.11.2015 00:04

Ajde molim te navedi ko vozi dzip od 100000 i daj sliku nemoj svoje frustracije lijeciti na Crkvi za svoje dobro jer nije dobro iznositi neistine grijeh je

Name

Re radnik

13.11.2015 06:05

Vladika Grigorije,Rendzrover

Name

инсајдер

13.11.2015 01:06

У Храму Светог Саве на Врачару извршена је велика чистка – уклоњени су свештеници традиционалисти а доведени су нови наклоњени папизму и папистичким јересима на челу са великом надом „НЛО и gay православља“. Ријеч је о Вукашину Милићевићу, сину чувене ЈУЛОВКЕ Лепосаве Милићевић, министарке здравља и вјера и одане другарице Мире Марковић-бабе Јуле, познатом по чланку у коме се – попут латинских јеретика,педера и кољача– залаже за крштавање ванземаљаца приликом сусрета с њима а и то да педери могу бити попови и хришћани. Долазак Милићевића у Храм Светог Саве, – упркос његовим ишчекивањима, – неће довести до слетања НЛО објеката и блиских сусрета треће врсте, али је несумњиво да ће блиски сусрети прве врсте (они екуменистички) овде постати честа појава.

ODGOVORITE
Name

insajder2

13.11.2015 15:09

Taj Vukasin Milicevic je krsten sa 20 i kusur godina i jedan je od naljigavijih mamlaza koje sam vidio. On toliko nisko da recimo vidi clanak na diskusiji na nekom pravoslavnom forumu,prepise ga i potpise kao svoj i onda sam sebe objavi jer su ga zbog mame JULOVKE postavili da bude i urednik lista Pravslavlje. Ne znam da li je jos uvjek ali znam dok je to bio da se tim stvarima sluzi.

Name

Milojko

13.11.2015 04:28

Svi smo gledali Sabor u Beogradu i one limuzine u kojima dolaze Episkopi i njihova svita. Svaka ona limuzina vrijedi najmanje 60 ooo Evra, još ako su blindirana i rađena po naruđbi, vrijede najmanje 100 000 EVRA.Što nisu naručili auta iz Kragujevca i tako pridonijeli napredku srpske ekonomije, zar je to morao uraditi Papa Franjo. Ovi naši episkopi vjeruju samo u BMW, AUDIJE, BENTLIJE, MERCEDESE, PASATE, ROVERE itd.Ko nije sve ovo vidjeo za njega je to laž, ali postoje snimci dolazka u skupocjenim limuzinama na Sabor.

ODGOVORITE
Name

kosta

13.11.2015 05:45

Ne u rubne dijelove već u rubna sela

ODGOVORITE