Видео: Лудо за СП 2018.! 12 кечева, ниједан икс, резултати 12:0, 8:0, 7:0…

Шта се деси када аутсајдер од милијарду и триста милиона људи удари на фаворита од 160.000 становика?!

Фудбал 12.11.2015 | 21:15
Видео: Лудо за СП 2018.! 12 кечева, ниједан икс, резултати 12:0, 8:0, 7:0…

У Европи још нису ни почеле, у Африци и Јужној Америци су тек у уводној фази, али у Азији и Оеканији пршти у квалификационим борбама за Мундијал у Русији 2018. године. У питању је друга од четири групне фазе, састављена од осам група у којима је распороеђно 39 репрезентација.

Такмичење у групама је дошло на пола пута и неке ствари се већ кристалишу ко ће бити првопласиране, а ко међу четири најбоље другопласиране репрезентације које ће обезбедити пласман у претпоследњу фазу.

Данас је у осам група одиграно 15 мечева, домаћини су лсавили чак у 12 случајева, три пута су победили гости, а ниједном није виђене нерешен исход.

У групи А, Аустралија је очекивало лако изашла на крај са Киргистаном (3:0) и сада је само на бод заостатка у односу на лидера групе Јордан. Неуништиви Тим Кејхил се опет уписао у листу стрелаца. У истој групи, прву победу је забележио Таџикистан који је уз четири гола Далилова декласирао аутсајдера Бангладеш са 5:0.

Четвороструки стрелац је био и Ахмед Калил за Уједињене Арапске Емирате у торпедовању Источног Тимора од чак 8:0. Сада УАЕ има само три бода мање од Саудијске Арабије.

Велика битка се води у Групи Ц где се за прво место “кољу” Катар, Хонгконг и Кина. Кинези су са невероватних 12:0 разбили у парампарчад несрећни Бутан који је донедавно био најгоре пласирана репрезентација на ФИФА светској ранг листи и самим пласманом у ову је направио подвиг. И на овом мечу смо имали играча који је уписао покер голова, а то је извесни Јанг Ксу. Иначе, Бутан је заиста залутао у ове квалификације. Тренутно после шест мечева има гол-разлику 3:45!

Ипак, и поред убедљиве победе француски стручњак Алан Перан који предводи Кинезе је под огромним притиском јер његова селекција заузима тек треће место у групи са три бода мање од Хонгконга и чак пет од Катара. Хонгконг је поготком натурализованог Бразилца Паулиња уписао минималац на гостовању Малдивима.

Ако би се гедао број становника неке државе као неки аргумент за учинак на терену, онда није чудо што је Кина са својих милијарду и триста и кусур милиона декласирала Бутан који једва пребацује 700.000 становника. Али шта онда рећи за дуел Индије која има скоро милијарду и триста милиона становника против маленог Гуама који насељава тек 160.000 људи?

Индија је славила 1:0 на свом терену и уписала прве победе против Гуама који има седам бодова и најпријатније је изненађење квалификација. Штета за атракцију са Пацифика јер су им Иран и Оман сада одмакли. Иран је уз гол Ашкана Деђагаха победио Туркменистан са 3:1 и изједначио се на табели са лидером Оманом.

После почетног кикса против Сингапура на свом терену (0:0), Јапан меље редом ривале и данас је од Сирије преузео прво место у групи после четврте узастопне победе. Самураји су се с каматом реванширали Сингапуру на његовом терену победивши 3:0, а у стрелце се упсиао и Кеисуке Хонда.

У другом мечу у групи, Авганистан је са 3:0 поразио Камбоџу. Меч је из објективних разлога одигран у иранској престоници Техерану пред око 3.000 навијача.

Сјајне резултате наставља да бележи Тајланд који је освојио 13 од могућих 15 бодова. Тајланђани су са 4:2 згромили Кинески Тајпех. Конкуренција су им још Ирак и Вијетнам, али чини се да су већ једном ногом у наредној рунди.

Једина репрезентација после пет кола има максималан учинак је наравно Јужна Кореја. Селекција немачког стручњака Улија Штиликеа је данас декласирала Мијанмар са 4:0. Једина конкуренција им је Кувајт који касни пет бодова, колико и Либан који је данас уништио Лаос са 7:0.

Занимљива је си ситуација у групи Х. Северна Кореја је доћивела први пораз од директног ривала Узбескистана који је после преокрета на свом терену славио са 3:1 и сада је на само бод заостатка од Корејаца. До првих бодова у квалификацијама је дошао Јемен који је минималцем изненадио Филипине у гостима.

Коментари / 0

Оставите коментар