АТП: Прво на преглед, па тек онда на терен!

Од почетка наредне сезоне, сви тенисери који играју на АТП туру мораће да прођу систематске прегледе да би могли да се нађу на терену.

Тенис 15.11.2015 | 17:00
АТП: Прво на преглед, па тек онда на терен!

Нови програм би требало да буде обавезан на сваке две године и он ће одређивати да ли су играчи спремни да играју на професионалном нивоу.

“Комплетан систематски преглед чак и код младих, здравих спортиста је добра идеја да бисмо се постарали за здравље и безбедност наших тенисера”, рекао је Тод Еленбекер, који је задужен за лекарске услуге на АТП туру.

“И код младих тенисера, проблеми са срцем и други здравствени могу да се идентификују током прегледа и тако могу да се спрече озбиљнији проблеми. Систематски прегледи су обавезни у многим елитним спортовима, а фудбал је можда најбољи пример”, додао је Еленбекер.

Последњих година смо више пута имали примере да су тенисери излазили на терен, иако су их лекари саветовали супротно. Уз то, било је случајева да играчи нису довољно спремни да би играли на професионалном нивоу, а ако ће спречити појаву озбиљнијих проблема, многи стручњаци су подржали ту идеју.

Коментари / 0

Оставите коментар