ATP: Prvo na pregled, pa tek onda na teren!

Od početka naredne sezone, svi teniseri koji igraju na ATP turu moraće da prođu sistematske preglede da bi mogli da se nađu na terenu.

Tenis 15.11.2015 | 17:00
ATP: Prvo na pregled, pa tek onda na teren!

Novi program bi trebalo da bude obavezan na svake dve godine i on će određivati da li su igrači spremni da igraju na profesionalnom nivou.

“Kompletan sistematski pregled čak i kod mladih, zdravih sportista je dobra ideja da bismo se postarali za zdravlje i bezbednost naših tenisera”, rekao je Tod Elenbeker, koji je zadužen za lekarske usluge na ATP turu.

“I kod mladih tenisera, problemi sa srcem i drugi zdravstveni mogu da se identifikuju tokom pregleda i tako mogu da se spreče ozbiljniji problemi. Sistematski pregledi su obavezni u mnogim elitnim sportovima, a fudbal je možda najbolji primer”, dodao je Elenbeker.

Poslednjih godina smo više puta imali primere da su teniseri izlazili na teren, iako su ih lekari savetovali suprotno. Uz to, bilo je slučajeva da igrači nisu dovoljno spremni da bi igrali na profesionalnom nivou, a ako će sprečiti pojavu ozbiljnijih problema, mnogi stručnjaci su podržali tu ideju.

Komentari / 0

Ostavite komentar