Има ли минулог рада у Закону о раду?

У организацији Уније удружења послодаваца је организован округли сто на тему „Закон о раду-заједно до најбољег рјешења". Послодавци и синдикалци су, по ко зна који пут, расправљали о нечему што нико, до сада, осим ресорног министра, није видио.

Република Српска 12.11.2015 | 22:58
Има ли минулог рада у Закону о раду?

Иако је министар рада Републике Српске, Миленко Савановић, рекао да у новом Закону о раду остаје рад на одређено и неодређено вријеме и минули рад, док ће у разговорима, највјероватније, бити прихваћено да се колективни уговори обнављају сваке три године, односно да се о њима усаглашавају послодавци и синдикат, предсједник Уније удружења послодаваца се не слаже баш с тим.

Тане Пеулић из Савеза синдиката Републике Српске, који има 12 запослених правника, каже да још није изашла радна верзија новог закона о раду и да се, због тога, синдикат о томе још не може изјашњавати.

Послодавци кажу и то да ни у ком случају нису против смањења права трудница, али да се њихова права не могу остваривати на терет предузећа, већ да о томе одговорност и модалитете како да им се права не умањују треба да преузме држава.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Купујмо домаће

12.11.2015 18:30

Па Миленко Савановић је борац ВРС, и социјалиста по политичком убјеђењу, што говори да заступа интересе обичног радника чији су очеви стварали Републику СрБску (борца никад нико није питао ни за шта), и да се неће залагати за робовласничко уређење и дискриминацију радничке класе. Али, гледајући све до сада шта је учињено, говори да Миленко није био борац ВРС и да су социјалисти само параван иза којега се гледају само лични интереси. Радничка права су све нања, а права послодаваца су све већа, под условом да су лојални владајућој странци гдје прво њима полажу рачуне-паре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Има, има

12.11.2015 19:40

Има, зове се пре-минули рад...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радницка партија

13.11.2015 04:41

Послодавци су срамни дио Републике Српске. Плату са урацунатим минулим радом исплацују око 400 КМ. Продузују радно вријеме радницима као и рад суботом а не плацају нити једне марке за то вријеме. Све су богатији и богатији. Нека их буде срам за све сто цине раднику и нека им бог врати како заслузују. Цаст појединцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац.

13.11.2015 17:02

АКО ДОНЕСУ ШТЕТАН ЗАКОН О РАДУ ОБЛАЧИМО УНИФОРМЕ , И ДОЛАЗИМО У ВЕЛИКОМЕ БРОЈУ.