Ima li minulog rada u Zakonu o radu?

U organizaciji Unije udruženja poslodavaca je organizovan okrugli sto na temu „Zakon o radu-zajedno do najboljeg rješenja". Poslodavci i sindikalci su, po ko zna koji put, raspravljali o nečemu što niko, do sada, osim resornog ministra, nije vidio.

Republika Srpska 12.11.2015 | 22:58
Ima li minulog rada u Zakonu o radu?

Iako je ministar rada Republike Srpske, Milenko Savanović, rekao da u novom Zakonu o radu ostaje rad na određeno i neodređeno vrijeme i minuli rad, dok će u razgovorima, najvjerovatnije, biti prihvaćeno da se kolektivni ugovori obnavljaju svake tri godine, odnosno da se o njima usaglašavaju poslodavci i sindikat, predsjednik Unije udruženja poslodavaca se ne slaže baš s tim.

Tane Peulić iz Saveza sindikata Republike Srpske, koji ima 12 zaposlenih pravnika, kaže da još nije izašla radna verzija novog zakona o radu i da se, zbog toga, sindikat o tome još ne može izjašnjavati.

Poslodavci kažu i to da ni u kom slučaju nisu protiv smanjenja prava trudnica, ali da se njihova prava ne mogu ostvarivati na teret preduzeća, već da o tome odgovornost i modalitete kako da im se prava ne umanjuju treba da preuzme država.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Купујмо домаће

12.11.2015 19:30

Па Миленко Савановић је борац ВРС, и социјалиста по политичком убјеђењу, што говори да заступа интересе обичног радника чији су очеви стварали Републику СрБску (борца никад нико није питао ни за шта), и да се неће залагати за робовласничко уређење и дискриминацију радничке класе. Али, гледајући све до сада шта је учињено, говори да Миленко није био борац ВРС и да су социјалисти само параван иза којега се гледају само лични интереси. Радничка права су све нања, а права послодаваца су све већа, под условом да су лојални владајућој странци гдје прво њима полажу рачуне-паре.

ODGOVORITE
Name

Ima, ima

12.11.2015 20:40

Ima, zove se pre-minuli rad...

ODGOVORITE
Name

Radnicka partija

13.11.2015 05:41

Poslodavci su sramni dio Republike Srpske. Platu sa uracunatim minulim radom isplacuju oko 400 KM. Produzuju radno vrijeme radnicima kao i rad subotom a ne placaju niti jedne marke za to vrijeme. Sve su bogatiji i bogatiji. Neka ih bude sram za sve sto cine radniku i neka im bog vrati kako zasluzuju. Cast pojedincima.

ODGOVORITE
Name

Borac.

13.11.2015 18:02

AKO DONESU ŠTETAN ZAKON O RADU OBLAČIMO UNIFORME , I DOLAZIMO U VELIKOME BROJU.