Бараж за ЕП, најава: Чардаш у хладном Ослу...!

Мађари траже утеху за "трагедију" из последњег кола...То је морало да деморалише Мађаре, који су и иначе склони пуцању под притиском, а меч у Ослу им је најзначајнији још од оних чувених сусрета са СРЈ у баражу за Мундијал 1998. године у Француској (ето симболике), у којима су поражени са 7:1 и 5:0!

 

Фудбал 12.11.2015 | 19:00
Бараж за ЕП, најава: Чардаш у хладном Ослу...!

Норвешка и Мађарска дуго чекају учешће на неком великом такмичењу – Норвежани од 2000, када су свој једини наступ на Првенствима Европе завршили на трећем месту у Групи Ц у конкуренцији Шпаније, СР Југославије и Словеније, а Мађари још од 1986. и Мундијала у Мексику. Због тога обе репрезентације са силном мотивацијом улазе у двомеч чији ће победник да оде на ЕУРО у Француској (10. јун – 10. јул 2016), па немојте да очекујете спектакуларне партије и голеаде, превасходно на овој утакмици – уосталом, Норвешка је као домаћин у последње три године само једном одиграла утакмицу са више од два поготка (20.45, Спортклуб 1).

Норвежани су у блиској прошлости имали и квалитетнију селекцију играча од садашње, али ни Аге Хереиде, ни Егил Олсен нису успели да индивидуалне способности фудбалера попут Џона Керјуа, Јона Арнеа Рисеа, Бредеа Хангенланда и Мортена Гамста Педерсена искористе да направе тим који би могао да се носи и са најјачима.

Пер-Матијас Хегмо, који је селектор Скандинаваца од септембра 2013, имао је потпуно другачији приступ: једној по једној, захвалио се највећим звездама и окупио је групу момака који су већини просечних познавалаца фудбала махом непознати, али срчаношћу и фанатичном упорношћу надокнађују мањак талента и класе. Наравно, ствари су у почетку ишле споро, али како су одмицале квалификације за ЕУРО 2016 Норвежани су бележили све боље резултате, а упоредо са њима подизало се и самопоуздање Хегмових изабраника.
"Ово је потпуно нова Норвешка. Ми смо још увек радимо и напредујемо. Ово је прилично самоуверена група играча и импресиониран сам како реагује на успехе, али и на неуспехе", рекао је Хегмо.

Мађари су, с друге стране, трагичари последњег кола квалификација јер су их победа Турске над Исландом, односно Казахстана у Летонији спречили да као најбоља трећепласирана селекција оду директно на ЕУРО (на крају су то остварили Турци). То је морало да деморалише наше северне комшије, које су и иначе склоне пуцању под притиском, а меч у Ослу им је најзначајнији још од оних чувених сусрета са СРЈ у баражу за Мундијал 1998. године у Француској (ето симболике), у којима су поражени са 7:1 и 5:0. Срећа, па Норвежани немају Предрага Мијатовића, који је Мађарима тада „умувао“ седам погодака.
"Добар почетак је изузетно важан, а наравно да је најбоља ствар када бисмо победили у овој утакмици. Норевшка има добре играче, који играју Лигу шампиона и Лигу Европе. Били смо у стању да се окупимо прилично рано, па смо имали довољно простора да насвимо да градимо тимски дух, али и да неке посебне планове доведемо до рутине, с обзиром да нисмо били у могућности да то учинимо раније. Имамо добар тим, који може да одигра добар фудбал", рекао је селектор Мађара Бернд Шторк.

Арбитража на овој утакмици поверена је енглеским судијама на челу са Марком Клатенбургом. Утакмица се игра на Улевол стадиону, који поседује капацитет од 28.000 места и нема сумње да ће бити испуњен до последњег места.

Коментари / 0

Оставите коментар