Суперкласико за ''мајку Русију''!

Дунга се узда у Нејмара, Мартино спрема офанзиву! Посластица мундијалских квалификација на јужноамеричком тлу игра се ноћас у 01.00 на легендарном Монументалу.

Фудбал 12.11.2015 | 21:00
Суперкласико за ''мајку Русију''!

Не постоји на свету такав ривалитет у репрезентативном фудбалу. Ништа, баш ништа не може да се мери са јужноамеричким Суперкласиком. Свет стаје када се једни преко пута других нађу Бразил и Аргентина.

У каквој год да су форми, какав год да имају састав и играче, окршај Бразила и Аргентине је увек више од фудбала. Квалификације за Мундијал у Русији су на јужноамеричком тлу кренуле пре два месеца, а дуел љутих ривала увек представља врхунац квалификација на Зеленом континенту.

Окршај бивших првака света је заказан за један сат после поноћи по нашем времену на митском Монументалу (01.00, ТВ Арена Спорт 1). Оба тима су слабо започела квалификације што овом дуелу пуном тензије даје додатни притисак. Селектори Мартино и Дунга су већ под паљбом критика, а ко изгуби мораће да одговара на брдо незгодних питања.

Аргентинци су на почетку квалификација доживели шокантан пораз од Еквадора на свом терену, а потом су одиргали реми без голова у Парагвају. Отежавајућа околност за Гаучосе је што Бразилце дочекују без прве звезде Лионела Месија који је на дужој паузи због повреде. Позив није добио ни Серхио Агуеро који је такође на листи повређених. Али ту су Ди Марија, Игуаин, Тевез и млади лавови Анхел Кореа и Пауло Дибала. Офанзива није проблем за Мартина, али јесте последња линија која не улива много поверења с обзиром на форму Отамендија, Демикелиса, Забалете, Фунес Морија...
“Мислим да ће ово бити прва утакмица у којој нам ривал неће правити никакве проблеме у дефанзиви. Бразилци стижу да се бране, да нас чекају на својој половини и нападају из контре. Фали ће нам много Лео Меси, његов изостанак се увек одражава на резултате. Када победимо, његов изостанак није важан, али када изгубимо, онда се потегне и то питање”, истакао је секетор Тата Мартино.

Бразилци су, са друге стране такође уписали пораз на старту пошто их је рутински савладао Чиле, док су у другом колу без већих проблема изашли на крај са аутсајдером Венецуелом. Селектор Дунга се највише узда у свемирску форму Нејмара, који је у овом тренутку можда и најбољи играч света. Вратио је и ветеране Каку и Данија Алвеса, а охрабрујуће делује форма Дагласа Косте у Бајерну. Међутим, вишегодишња бољка са недостатком класичне „деветке“ опет изазива главобољу међу Бразилцима.
“Ако погледамо статистику и бројке, Нејмар је тренутно супериоран. Поправио се, константан је од када је стигао у Барселону 2013. године, у великој је форми јер вуче тај клуб у тренутку када је Меси ван тима због повреде. Добро је имати га у тиму”, тврди Дунга.

Селесао не зна за победу у Аргентини већ шест година када је на крилима Луиса Фабијана декласирао Гаучосе са 3:1 у Росарију. Углавном су се претходних година састајали у пријатељским мечевима у којима је више успеха имао Бразил. Али као што рекосмо, тренутна форма и традиција ништа не значе када је у питању Суперкласико репрезентативног фудбала.

Коментари / 0

Оставите коментар