Не стигне ни да се пријави на биро, а већ га чека нови посао!

Дејвид Мојес добио позив од милионера Стива Паркина који се спрема да купи Лидс!

Фудбал 15.11.2015 | 20:00
Не стигне ни да се пријави на биро, а већ га чека нови посао!

Феномен је Дејвид Мојес по много чему. Прво је 11 година успешно предводио само један клуб (Евертон), а након дебакла са Манчестер Јунајтедом, где као Фергусонов наследник није везао ни целу сезону, као и недавног отказа у Реал Сосиједаду, искусном шкотском тренеру већ је стигла нова понуда, и то из Лидса.

Ето, иако не стигне човек ни да се пријави на биро за незапослене (у понедељак је добио отказ у Шпанији), Мојес је одмах добио нову могућност да ради, а ангажман у друголигашу Лидсу ће се спровести у дело под условом да славни јоркширски клуб наредних дана промени власника.

Наиме, актуелни газда Масимо Ћелино гледа на све начине да прода клуб, а одустао је од првобитне намере да га препусти навијачима. Италијан тврди да има шесторо заинтересованих страна за куповину Лидса, а главни фаворит је локални бизнисмен Стив Паркин, дугогодишњи навијач овог клуба, иначе рударски магнат чије је богатство процењено на преко 150.000.000 евра.

Управо је Паркин заговорник идеје да доведе Мојеса за менаџера Јунајтеда ако преузме руковођење клубом, а према информацијама са Острва за куповину контролног пакета акција у Лидсу биће му потребно равно 42.500.000 евра.

Паркин је 2012. године већ једном покушао да купи Лидс, али је одустао када су његови адвокати проверили папире. И сада га занима само чиста прича, а нема сумње да би доласком Дејвида Мојеса рејтинг посрнулог Лидса значајно порастао, па би могао да привуче и звучна премијерлигашка имена у овај клуб и врати га у елиту.

Коментари / 0

Оставите коментар