Ne stigne ni da se prijavi na biro, a već ga čeka novi posao!

Dejvid Mojes dobio poziv od milionera Stiva Parkina koji se sprema da kupi Lids!

Fudbal 15.11.2015 | 20:00
Ne stigne ni da se prijavi na biro, a već ga čeka novi posao!

Fenomen je Dejvid Mojes po mnogo čemu. Prvo je 11 godina uspešno predvodio samo jedan klub (Everton), a nakon debakla sa Mančester Junajtedom, gde kao Fergusonov naslednik nije vezao ni celu sezonu, kao i nedavnog otkaza u Real Sosijedadu, iskusnom škotskom treneru već je stigla nova ponuda, i to iz Lidsa.

Eto, iako ne stigne čovek ni da se prijavi na biro za nezaposlene (u ponedeljak je dobio otkaz u Španiji), Mojes je odmah dobio novu mogućnost da radi, a angažman u drugoligašu Lidsu će se sprovesti u delo pod uslovom da slavni jorkširski klub narednih dana promeni vlasnika.

Naime, aktuelni gazda Masimo Ćelino gleda na sve načine da proda klub, a odustao je od prvobitne namere da ga prepusti navijačima. Italijan tvrdi da ima šestoro zainteresovanih strana za kupovinu Lidsa, a glavni favorit je lokalni biznismen Stiv Parkin, dugogodišnji navijač ovog kluba, inače rudarski magnat čije je bogatstvo procenjeno na preko 150.000.000 evra.

Upravo je Parkin zagovornik ideje da dovede Mojesa za menadžera Junajteda ako preuzme rukovođenje klubom, a prema informacijama sa Ostrva za kupovinu kontrolnog paketa akcija u Lidsu biće mu potrebno ravno 42.500.000 evra.

Parkin je 2012. godine već jednom pokušao da kupi Lids, ali je odustao kada su njegovi advokati proverili papire. I sada ga zanima samo čista priča, a nema sumnje da bi dolaskom Dejvida Mojesa rejting posrnulog Lidsa značajno porastao, pa bi mogao da privuče i zvučna premijerligaška imena u ovaj klub i vrati ga u elitu.

Komentari / 0

Ostavite komentar