ЕЛ: Утакмица која може да промијени све!

Евентуална победа над екипом Светислава Пешића би састав Дејана Радоњића учинила више него озбиљним конкурентом за пласман у ТОП 16 фазу, али објективно гледано, тријумф над домаћином би био раван сензацији.

Кошарка 12.11.2015 | 17:00
ЕЛ: Утакмица која може да промијени све!

Три прилично глатка и убедљива пораза у Евролиги од Реал Мадрида, Химкија и Фенербахчеа учинила су да звездашка јавност са далеко мањом тензијом дочека меч петог кола елитног такмичења са Бајерном у Михнену. Ипак, чињенично стање је да би управо вечерашњи окршај у Ауди дому (20.45, Спортклуб 3) могао из корена да промени амбиције, али и шансе српског шампиона, јер би евентуална победа над екипом Светислава Пешића састав Дејана Радоњића учинила више него озбиљним конкурентом за пласман у ТОП 16 фазу.

Ипак, објективно гледано српском представнику за подвиг у Минхену неопходно је да буде на максимуму својих могућности, као и да концентрација и константност игре буду на истом нивоу свих 40 минута. То се ове сезоне још ниједном није догодило, а да ли ће вечерас, остаје да се види.

Ритам утакмица је нешто што "убија" црвено-беле и биће им главна препрека све до краја првог круга Евролиге. Ипак, Звезда пред собом има све осим те неопходне паузе, па уигравање тима мора да се врши у ходу, што само додатно отежава посао.
"Више нам недостају тренинзи, него што се размишља о умору. Ритам је изузетно тежак, тешки дуели, ни меч са МЗТ-ом није био лаган. Оно што мене оптерећује јесте то што смо имамо исувише мало времена да радимо. Свесни смо да је то нешто што нам је у овом тренутку изузетно потребно, као и због свега оног што нам се издешавало од првог дана, свих промена, адаптације и свега што нас је оптерећивало читав овај период. Али календар је такав и нећемо због тога да улазимо у додатна оптерећења", рекао је Дејан Радоњић пред пут у Минхен.

Наравно, умор неће бити основна препрека играчима Звезде да дођу до толико жељеног изненађења у овом мечу, већ пре свега изузетан квалитет Бајерна. У питању је искусна и прилично уиграна екипа, која је у прва четири кола показала да може равноправно да се носи са најјачим екипама у Групи А.

Пешићев тим је остварио два сигурна тријумфа код куће против Химкија и Стразбура и био прилично близу подвига на гостовањима Фенербахчеу и Реалу, а посебно на утакмицу Мадриду, где је био на практично једну лопту од сензације.
"Генерално су показали да имају одличан тим, поседују велико искуство, а ту је и Светислав Пешић као гаранција резултата и добрих ствари које се тамо дешавају. На основу свега тога, јасно је да нас чека тежак меч и изузетно квалитетан противник, конкурентан свим тимовима у нашој групи", рекао је Радоњић.

Као апсолутни лидер овог тима на старту сезоне у Евролиги истакао се феномелни Нихад Ђедовић, који у прве четири утакмице има просек од 18,5 поена по утакмици, уз феноменалан проценат шута за два и три поена. На висини задатка у свим утакмицама, осим у лаганом тријумфу против Стразбура био је и Алекс Ренфро, који максимално користи сваки проведени минут на терену, а нема сумње да ће тако бити и овога пута.

Пешић се до сада ослањао на деветорицу играча, а значајан допринос даје и Душко Савановић, који пре свега својом борбеношћу константно диже екипу на психолошком плану и недозвољава јој да доживљава осцијалције у игри. Ускоро се очекује и повратак Василија Мићића, који је почео са тренинзима пре 10 дана и могао да заигра баш вечерас против Звезде.
"Ако желимо да прођемо даље, морамо да победимо у што више мечева. Сада нам је Звезда следећа на путу. Они долазе да покажу да су и даље једна од најбољих екипа у Европи. Ми желимо да докажемо да је наша хала наша кућа и бранићемо је свим средствима", изузетно је мотивисан Савановић пред меч са црвено-белима.

Утакмица је поверена судијској тројци коју предводи Италијан Луиђи Ламоника, а ту су и Шпанац Антонио Конде, односно Литванац Јургис Лауринавичијус.

Коментари / 0

Оставите коментар