EL: Utakmica koja može da promijeni sve!

Eventualna pobeda nad ekipom Svetislava Pešića bi sastav Dejana Radonjića učinila više nego ozbiljnim konkurentom za plasman u TOP 16 fazu, ali objektivno gledano, trijumf nad domaćinom bi bio ravan senzaciji.

Košarka 12.11.2015 | 17:00
EL: Utakmica koja može da promijeni sve!

Tri prilično glatka i ubedljiva poraza u Evroligi od Real Madrida, Himkija i Fenerbahčea učinila su da zvezdaška javnost sa daleko manjom tenzijom dočeka meč petog kola elitnog takmičenja sa Bajernom u Mihnenu. Ipak, činjenično stanje je da bi upravo večerašnji okršaj u Audi domu (20.45, Sportklub 3) mogao iz korena da promeni ambicije, ali i šanse srpskog šampiona, jer bi eventualna pobeda nad ekipom Svetislava Pešića sastav Dejana Radonjića učinila više nego ozbiljnim konkurentom za plasman u TOP 16 fazu.

Ipak, objektivno gledano srpskom predstavniku za podvig u Minhenu neophodno je da bude na maksimumu svojih mogućnosti, kao i da koncentracija i konstantnost igre budu na istom nivou svih 40 minuta. To se ove sezone još nijednom nije dogodilo, a da li će večeras, ostaje da se vidi.

Ritam utakmica je nešto što "ubija" crveno-bele i biće im glavna prepreka sve do kraja prvog kruga Evrolige. Ipak, Zvezda pred sobom ima sve osim te neophodne pauze, pa uigravanje tima mora da se vrši u hodu, što samo dodatno otežava posao.
"Više nam nedostaju treninzi, nego što se razmišlja o umoru. Ritam je izuzetno težak, teški dueli, ni meč sa MZT-om nije bio lagan. Ono što mene opterećuje jeste to što smo imamo isuviše malo vremena da radimo. Svesni smo da je to nešto što nam je u ovom trenutku izuzetno potrebno, kao i zbog svega onog što nam se izdešavalo od prvog dana, svih promena, adaptacije i svega što nas je opterećivalo čitav ovaj period. Ali kalendar je takav i nećemo zbog toga da ulazimo u dodatna opterećenja", rekao je Dejan Radonjić pred put u Minhen.

Naravno, umor neće biti osnovna prepreka igračima Zvezde da dođu do toliko željenog iznenađenja u ovom meču, već pre svega izuzetan kvalitet Bajerna. U pitanju je iskusna i prilično uigrana ekipa, koja je u prva četiri kola pokazala da može ravnopravno da se nosi sa najjačim ekipama u Grupi A.

Pešićev tim je ostvario dva sigurna trijumfa kod kuće protiv Himkija i Strazbura i bio prilično blizu podviga na gostovanjima Fenerbahčeu i Realu, a posebno na utakmicu Madridu, gde je bio na praktično jednu loptu od senzacije.
"Generalno su pokazali da imaju odličan tim, poseduju veliko iskustvo, a tu je i Svetislav Pešić kao garancija rezultata i dobrih stvari koje se tamo dešavaju. Na osnovu svega toga, jasno je da nas čeka težak meč i izuzetno kvalitetan protivnik, konkurentan svim timovima u našoj grupi", rekao je Radonjić.

Kao apsolutni lider ovog tima na startu sezone u Evroligi istakao se fenomelni Nihad Đedović, koji u prve četiri utakmice ima prosek od 18,5 poena po utakmici, uz fenomenalan procenat šuta za dva i tri poena. Na visini zadatka u svim utakmicama, osim u laganom trijumfu protiv Strazbura bio je i Aleks Renfro, koji maksimalno koristi svaki provedeni minut na terenu, a nema sumnje da će tako biti i ovoga puta.

Pešić se do sada oslanjao na devetoricu igrača, a značajan doprinos daje i Duško Savanović, koji pre svega svojom borbenošću konstantno diže ekipu na psihološkom planu i nedozvoljava joj da doživljava oscijalcije u igri. Uskoro se očekuje i povratak Vasilija Mićića, koji je počeo sa treninzima pre 10 dana i mogao da zaigra baš večeras protiv Zvezde.
"Ako želimo da prođemo dalje, moramo da pobedimo u što više mečeva. Sada nam je Zvezda sledeća na putu. Oni dolaze da pokažu da su i dalje jedna od najboljih ekipa u Evropi. Mi želimo da dokažemo da je naša hala naša kuća i branićemo je svim sredstvima", izuzetno je motivisan Savanović pred meč sa crveno-belima.

Utakmica je poverena sudijskoj trojci koju predvodi Italijan Luiđi Lamonika, a tu su i Španac Antonio Konde, odnosno Litvanac Jurgis Laurinavičijus.

Komentari / 0

Ostavite komentar