Вучић: Помоћ је обрадовала просвјетаре

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је у Скупштини Србије да мисли да су просветни радници радосни због помоћ од 7.000 динара и повећања палта од четири одсто.

Србија 12.11.2015 | 17:00
Вучић: Помоћ је обрадовала просвјетаре

Он је навео да то повећање државу да кошта 1,7 или 1,8 милијарди динара.

"За оних 19 одсто људи са платама које нико није дирао, ово је значајно и мислим да су они радосни", казао је Вучић и додао ;да је разговарао са представницима сва четири репрезентативна синдиката просвете и да је њихов захтев био да се исплати једнократна помоћ од 7.000 динара.

Он је казао да ће плате бити повећане за око 141.800 запослених у просвети и да је укупан износ одвојен за то виши од три милијарде динара.

Вучић је казао да је Међународни монетарни фонд одобрио повећање плата и пензија за око ;2,1 милион људи.

"Исплаћујемо их (пензије) редовно, без дана закашњења. Као швајцарски сат, сваког месеца у истом дану, недовољно је, редовно, повећавамо онолико колико нам економија расте", казао је Вучић.

Он је на примедбе да је пензија повећана за 1,2 одсто, односно 290 динара, казао да је за толико пензија повећана оним пензионерима који ништа нису изгубили.

Пре подневни део седнице протекао је у оштрој полемица посланика о једнократној помоћи просветарима.

Првобитно је било предложено да помоћ буде у износу од 6.000 а данас је шеф посланика СНС Зоран Бабић, после најаве премијера да ће она бити за хиљаду динара већа, поднео амандман којим је то и предвиђено.

У Скупштини Србије у току је начелни претрес о том законском предлогу а испред Владе Србије у расправи учествује министар финасија Србије Дуишна Вујовић.

Једнократну помоћ би требало да добије нешто више од 135.000 запослених у сектору образовања и ученичког стандарда за шта ће из буџета бити издвојено и 1,6 милијарди динара.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Хахаха

12.11.2015 19:42

Ево, још се смејемо, смејемо се два дана

ОДГОВОРИТЕ