Vučić: Pomoć je obradovala prosvjetare

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Skupštini Srbije da misli da su prosvetni radnici radosni zbog pomoć od 7.000 dinara i povećanja palta od četiri odsto.

Srbija 12.11.2015 | 17:00
Vučić: Pomoć je obradovala prosvjetare

On je naveo da to povećanje državu da košta 1,7 ili 1,8 milijardi dinara.

"Za onih 19 odsto ljudi sa platama koje niko nije dirao, ovo je značajno i mislim da su oni radosni", kazao je Vučić i dodao ;da je razgovarao sa predstavnicima sva četiri reprezentativna sindikata prosvete i da je njihov zahtev bio da se isplati jednokratna pomoć od 7.000 dinara.

On je kazao da će plate biti povećane za oko 141.800 zaposlenih u prosveti i da je ukupan iznos odvojen za to viši od tri milijarde dinara.

Vučić je kazao da je Međunarodni monetarni fond odobrio povećanje plata i penzija za oko ;2,1 milion ljudi.

"Isplaćujemo ih (penzije) redovno, bez dana zakašnjenja. Kao švajcarski sat, svakog meseca u istom danu, nedovoljno je, redovno, povećavamo onoliko koliko nam ekonomija raste", kazao je Vučić.

On je na primedbe da je penzija povećana za 1,2 odsto, odnosno 290 dinara, kazao da je za toliko penzija povećana onim penzionerima koji ništa nisu izgubili.

Pre podnevni deo sednice protekao je u oštroj polemica poslanika o jednokratnoj pomoći prosvetarima.

Prvobitno je bilo predloženo da pomoć bude u iznosu od 6.000 a danas je šef poslanika SNS Zoran Babić, posle najave premijera da će ona biti za hiljadu dinara veća, podneo amandman kojim je to i predviđeno.

U Skupštini Srbije u toku je načelni pretres o tom zakonskom predlogu a ispred Vlade Srbije u raspravi učestvuje ministar finasija Srbije Duišna Vujović.

Jednokratnu pomoć bi trebalo da dobije nešto više od 135.000 zaposlenih u sektoru obrazovanja i učeničkog standarda za šta će iz budžeta biti izdvojeno i 1,6 milijardi dinara.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Hahaha

12.11.2015 20:42

Evo, još se smejemo, smejemo se dva dana

ODGOVORITE