Бекенбауер одбија јавно да говори о скандалу везаном за СП 2006.!

Легендарни немачки фудбалер Франц Бекенбауер одбија да јавно говори о скандалу око Светског првенства 2006. године, саопштио је његов менаџмент.

Фудбал 15.11.2015 | 10:40
Бекенбауер одбија јавно да говори о скандалу везаном за СП 2006.!

"Франц Бекенбауер је на располагању надлежним ораганима и стога не жели да прича у јавности о Светском првенству 2006. године", наводи се у саопштењу његовог менаџмента.

Бекенбауер, који је тада био председник Организационог одобра, кључна је фигура у афери око кандидатуре Немачке за домаћина Мундијала 2006. године.

Немачки Зидојче цајтунг је објавио да је истрагом поводом ове афере утврђено да је постојао уговор између Фудбалског савеза Немачке (ДФБ) и Светске фудбалске федерације (ФИФА).

Уговор је наводно требало да буде склопљен 2000. године, непосредно пре гласања о домаћину Мундијала, а њиме се Фифи гарантују "свеобухватне услуге ДФБ". Уговор није предвђао финансијску корист за било коју страну.

Према информацијама Зидојче цајтунга, за тај уговор је у Фифи био задужен бивши председник Фудбалског савеза Северне и Централне Америка и Карипских држава (ЦОНЦАЦАФ) ;Џек Ворнер, а с друге стране Бекенбауер.

Бекенбауер је крајем октобра потврдио да је било грешака приликом кандидатуре Немачке за организацију Светског првенства 2006. године, али је одбацио оптужбе да је било куповине гласова.

Пре два дана председник ДФБ Волфганг Нирсбах поднео је оставку због тврдњи да је био умешан у куповину организације Светског првенства 2006. године.

Коментари / 0

Оставите коментар