Bekenbauer odbija javno da govori o skandalu vezanom za SP 2006.!

Legendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer odbija da javno govori o skandalu oko Svetskog prvenstva 2006. godine, saopštio je njegov menadžment.

Fudbal 15.11.2015 | 10:40
Bekenbauer odbija javno da govori o skandalu vezanom za SP 2006.!

"Franc Bekenbauer je na raspolaganju nadležnim oraganima i stoga ne želi da priča u javnosti o Svetskom prvenstvu 2006. godine", navodi se u saopštenju njegovog menadžmenta.

Bekenbauer, koji je tada bio predsednik Organizacionog odobra, ključna je figura u aferi oko kandidature Nemačke za domaćina Mundijala 2006. godine.

Nemački Zidojče cajtung je objavio da je istragom povodom ove afere utvrđeno da je postojao ugovor između Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) i Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Ugovor je navodno trebalo da bude sklopljen 2000. godine, neposredno pre glasanja o domaćinu Mundijala, a njime se Fifi garantuju "sveobuhvatne usluge DFB". Ugovor nije predvđao finansijsku korist za bilo koju stranu.

Prema informacijama Zidojče cajtunga, za taj ugovor je u Fifi bio zadužen bivši predsednik Fudbalskog saveza Severne i Centralne Amerika i Karipskih država (CONCACAF) ;Džek Vorner, a s druge strane Bekenbauer.

Bekenbauer je krajem oktobra potvrdio da je bilo grešaka prilikom kandidature Nemačke za organizaciju Svetskog prvenstva 2006. godine, ali je odbacio optužbe da je bilo kupovine glasova.

Pre dva dana predsednik DFB Volfgang Nirsbah podneo je ostavku zbog tvrdnji da je bio umešan u kupovinu organizacije Svetskog prvenstva 2006. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar