Рафа: Новака је тренутно немогуће побиједити, али...

Пети тенисер света Рафаел Надал рекао је да је Новака Ђоковића тренутно немогуће победити, али да се никада не зна када то може да се промени.

Тенис 14.11.2015 | 21:40
Рафа: Новака је тренутно немогуће побиједити, али...

Надал је пред Завршни Мастерс открио да неће одмах отпутовати у Лондон, већ ће отићи на пецање како би се опустио.

Шпанац је навео да се најбољи играч данашњице налази у фантастичној форми и да се чинило немогуће победити га.

„Може ли неко може да победи Ђоковића? До сада се чинило да је то немогуће, али никада не знате“, рекао је Надал.

У Лондон путује као оптимиста, иако не жели да обећава борбу за титулу.

„Да су ме почетком године питали шта би за мене био добар резултат у Лондону, рекао бих само да будем тамо. Сада су се ствари промениле – не кажем да могу да победим јер сам прошлих година долазио у много бољем стању, а нисам успевао. Ове године ће бити још теже, али барем сам убеђен да могу да се такмичим и дајем све од себе“, додао је Шпанац.

Рафа је после очајног старта сезоне успео да поврати менталну стабилност у последњих неколико месеци.

„Нервоза је прошла, сада могу да се борим и правим преокрете. Ментална снага није нестала, само нисам могао да је користим у првим месецима сезоне, али сада је то опет могуће. Задовољан сам како ствари иду у последњем делу сезоне. Не мислим да сам довољно добар да не прихватим проблеме са којима сам се суочавао ове сезоне. Наставићу да тренирам као што сам одувек радио“, закључио је Надал.

Завршни Мастерс у Лондону игра се у „О2 арени“ од 15. до 22. новембра, а играчи ће се такмичити у две групе по раунд робин систему (свако са сваким). По двојица најбољих ићи ће у полуфинале, а победници тих мечева бориће се за титулу.

Захваљујући тренутном пласману могли бисмо да у истој групи видимо три највеће активне легенде ’белог спорта’ – Новака Ђоковића, Роџера Федерера и Рафаела Надала.

Трофеј у главном граду Енглеске брани најбољи тенисер света Новак Ђоковић који је тријумфовао на претходна три такмичења. Прошле године финале није ни одиграно јер је Федерер одустао пре сусрета због повреде леђа.

Наградни фонд ове године износи 7.000.000 долара, али ће, као што је то био случај и до сада, свака победа бити премирана.

Коментари / 0

Оставите коментар