Rafa: Novaka je trenutno nemoguće pobijediti, ali...

Peti teniser sveta Rafael Nadal rekao je da je Novaka Đokovića trenutno nemoguće pobediti, ali da se nikada ne zna kada to može da se promeni.

Tenis 14.11.2015 | 21:40
Rafa: Novaka je trenutno nemoguće pobijediti, ali...

Nadal je pred Završni Masters otkrio da neće odmah otputovati u London, već će otići na pecanje kako bi se opustio.

Španac je naveo da se najbolji igrač današnjice nalazi u fantastičnoj formi i da se činilo nemoguće pobediti ga.

„Može li neko može da pobedi Đokovića? Do sada se činilo da je to nemoguće, ali nikada ne znate“, rekao je Nadal.

U London putuje kao optimista, iako ne želi da obećava borbu za titulu.

„Da su me početkom godine pitali šta bi za mene bio dobar rezultat u Londonu, rekao bih samo da budem tamo. Sada su se stvari promenile – ne kažem da mogu da pobedim jer sam prošlih godina dolazio u mnogo boljem stanju, a nisam uspevao. Ove godine će biti još teže, ali barem sam ubeđen da mogu da se takmičim i dajem sve od sebe“, dodao je Španac.

Rafa je posle očajnog starta sezone uspeo da povrati mentalnu stabilnost u poslednjih nekoliko meseci.

„Nervoza je prošla, sada mogu da se borim i pravim preokrete. Mentalna snaga nije nestala, samo nisam mogao da je koristim u prvim mesecima sezone, ali sada je to opet moguće. Zadovoljan sam kako stvari idu u poslednjem delu sezone. Ne mislim da sam dovoljno dobar da ne prihvatim probleme sa kojima sam se suočavao ove sezone. Nastaviću da treniram kao što sam oduvek radio“, zaključio je Nadal.

Završni Masters u Londonu igra se u „O2 areni“ od 15. do 22. novembra, a igrači će se takmičiti u dve grupe po raund robin sistemu (svako sa svakim). Po dvojica najboljih ići će u polufinale, a pobednici tih mečeva boriće se za titulu.

Zahvaljujući trenutnom plasmanu mogli bismo da u istoj grupi vidimo tri najveće aktivne legende ’belog sporta’ – Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Trofej u glavnom gradu Engleske brani najbolji teniser sveta Novak Đoković koji je trijumfovao na prethodna tri takmičenja. Prošle godine finale nije ni odigrano jer je Federer odustao pre susreta zbog povrede leđa.

Nagradni fond ove godine iznosi 7.000.000 dolara, ali će, kao što je to bio slučaj i do sada, svaka pobeda biti premirana.

Komentari / 0

Ostavite komentar