Бекер: Ђоковићева невиђена доминација

Са једне стране мреже Новак Ђоковић, а са друге "играчке". У скоро свим мечевима ове сезоне дјеловало је да најбољи тенисер свијета може да ради са противницима шта год пожели, да је само питање да ли ће се краће или дуже "забављати" на терену.

Свијет 12.11.2015 | 08:20
Бекер: Ђоковићева невиђена доминација

Задивљен таквим партијама српског аса током 2015. је и његов тренер Борис Бекер, који сматра да оваква доминација никада није раније виђена у свијету бијелог спорта.

"Протекла Новакова сезона је можда и најбоља у историји", рекао је Бекер за "Л'Екип". "Приказао је невјероватну константност. Одиграо је 83 сусрета и изгубио само пет, али што је још импресивније, није имао ниједан лош меч.

Лупам главу, али не могу да се сјетим још једног играча који је приказивао такве партије. Ријеч која све то сумира јесте квалитет."

Нијемац није импресиониран само Нолетовим играма, већ и његовим односом према тенису као спорту.

"Невјероватно је колико се он даје тенису. Већ је освојио много тога, али и даље је гладан побједа и напретка. Дубоко воли тенис, а да није тако, не би улагао толики труд. И стално напредује, јер да није тако, други би га престигли. Сада игра агресивније него раније, са више самопоуздања на мрежи, а чешће и преузима иницијативу форхендом, што му омогућује да повећа притисак на ривале", истиче Нијемац.

Бекер признаје да се и Ђоковићу, колико год изгледало да је савршено спреман и да побјеђује са лакоћом, дешава да се умори током сезоне.

"Наравно, и он је човјек. Период послије Вимблдона, Монтреал и Синсинати, био је тежак и физички и ментално, али је успио да се врати и да освоји УС опен. Искрено, не знам како је то учинио. Нисам видио никога јачег од њега, ни физички ни психички", истиче Бекер.

Менталну чврстину Новак је посебно показао тако што је успио да се врати у шампионски ритам и послије изгубљеног финала са Станисласом Вавринком у Паризу.

"Заболио га је пораз у финалу Ролан Гароса од Стена, патио је. Није играо до Вимблдона и заправо је тек током турнира повратио осјећај, да би на крају побиједио Федерера у финалу. Фантастично, свега неколико играча би имало петљу за тако нешто", истакао је Бекер.

Он је признао да није око свега сагласан са Ђоковићем, али да то не представља проблем.

"Наравно, дешавају се такви ствари. Када се испостави да сам ја био у праву, послије неке побједе ми само да знак тако што ми намигне или подигне палац нагоре. Разумијемо се", каже Нијемац.

НН

Коментари / 0

Оставите коментар