Beker: Đokovićeva neviđena dominacija

Sa jedne strane mreže Novak Đoković, a sa druge "igračke". U skoro svim mečevima ove sezone djelovalo je da najbolji teniser svijeta može da radi sa protivnicima šta god poželi, da je samo pitanje da li će se kraće ili duže "zabavljati" na terenu.

Svijet 12.11.2015 | 08:20
Beker: Đokovićeva neviđena dominacija

Zadivljen takvim partijama srpskog asa tokom 2015. je i njegov trener Boris Beker, koji smatra da ovakva dominacija nikada nije ranije viđena u svijetu bijelog sporta.

"Protekla Novakova sezona je možda i najbolja u istoriji", rekao je Beker za "L'Ekip". "Prikazao je nevjerovatnu konstantnost. Odigrao je 83 susreta i izgubio samo pet, ali što je još impresivnije, nije imao nijedan loš meč.

Lupam glavu, ali ne mogu da se sjetim još jednog igrača koji je prikazivao takve partije. Riječ koja sve to sumira jeste kvalitet."

Nijemac nije impresioniran samo Noletovim igrama, već i njegovim odnosom prema tenisu kao sportu.

"Nevjerovatno je koliko se on daje tenisu. Već je osvojio mnogo toga, ali i dalje je gladan pobjeda i napretka. Duboko voli tenis, a da nije tako, ne bi ulagao toliki trud. I stalno napreduje, jer da nije tako, drugi bi ga prestigli. Sada igra agresivnije nego ranije, sa više samopouzdanja na mreži, a češće i preuzima inicijativu forhendom, što mu omogućuje da poveća pritisak na rivale", ističe Nijemac.

Beker priznaje da se i Đokoviću, koliko god izgledalo da je savršeno spreman i da pobjeđuje sa lakoćom, dešava da se umori tokom sezone.

"Naravno, i on je čovjek. Period poslije Vimbldona, Montreal i Sinsinati, bio je težak i fizički i mentalno, ali je uspio da se vrati i da osvoji US open. Iskreno, ne znam kako je to učinio. Nisam vidio nikoga jačeg od njega, ni fizički ni psihički", ističe Beker.

Mentalnu čvrstinu Novak je posebno pokazao tako što je uspio da se vrati u šampionski ritam i poslije izgubljenog finala sa Stanislasom Vavrinkom u Parizu.

"Zabolio ga je poraz u finalu Rolan Garosa od Stena, patio je. Nije igrao do Vimbldona i zapravo je tek tokom turnira povratio osjećaj, da bi na kraju pobijedio Federera u finalu. Fantastično, svega nekoliko igrača bi imalo petlju za tako nešto", istakao je Beker.

On je priznao da nije oko svega saglasan sa Đokovićem, ali da to ne predstavlja problem.

"Naravno, dešavaju se takvi stvari. Kada se ispostavi da sam ja bio u pravu, poslije neke pobjede mi samo da znak tako što mi namigne ili podigne palac nagore. Razumijemo se", kaže Nijemac.

NN

Komentari / 0

Ostavite komentar