БИА тражила да Дачић повуче људе из Либије

Безбедносно информативна агенција (БИА) још је у јуну упутила надлежнима препоруку да се због безбедносне ситуације из Либије повуче особље наше амбасаде.

Србија 12.11.2015 | 08:00
БИА тражила да Дачић повуче људе из Либије

„Како је амбасадор Оливер Потежица инсистирао да остане због још 'неких послова' тако је и амбасада Србије остала. Епилог је, нажалост, отмица Слађане Станковић и Јовице Степића, радника амбасаде Србије у Либији, који су киднаповани у недељу код града Сабрата и који су још у рукама отмичара“, наводи саговорник Блица близак безбедносним службама.

На питање зашто се амбасада Србије у Либији није повукла у јуну када им је БИА сугерисала да то учине јер ситуација није безбедна, министар спољних послова Ивица Дачић каже за Блиц да је “амбасадор био другачијег мишљења”.

„Амбасадор је био упознат с препоруком БИА, али је он сматрао да треба да остане. И у сличним ситуацијама раније, пре мог мандата, остали су рецимо отправник послова у Сирији, као и амбасада у Ираку због политичких односа наших земаља“, каже Дачић.

Међутим, све европске и западне дипломате евакуисане су још прошле године из Либије управо зато јер су често биле на мети исламистичких милитаната или бандита.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

кајла

12.11.2015 07:38

Опет балканска посла. Стручни људи кажу једно, а стока која је на Балкану увијек паметнија, уради нешто друго.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

12.11.2015 08:02

Е јеси кајла. Струцни људи. Па видис остале како се купи и гуле јавис својима није несто у реду моја препорука је да разгулите. Распала БИА гледа само своја посла и висе никаквог утицаја нема, нити прва има неку информацију ван граница Србије. Носају знацке по БГ и глуме агенте. "Соко зове орла -орао пао ".