А некад је била превише "ружна" за улогу

Мерил Стрип (66) поделила је на свом Фејсбуку једну причу из прошлости која је инспирисала и одушевила милионе њених фанова. 

Свијет 11.11.2015 | 22:35
А некад је била превише "ружна" за улогу

Трострука оскаровка присетила се једног болног дана, када је као још неафирмисана глумица покушала да добије улогу у филму "Кинг Конг" из 1976. године.

"Ово на слици сам ја, како се враћам са аудиције за филм "Кинг Конг" где су ми рекли да сам превише "ружна" за улогу. Ово је био кључни тренутак за мене. Ово једно ружно мишљење је могло да ми уништи снове о глумачкој каријери и да ме натера да престанем да верујем у себе. Дубоко сам удахнула и рекла 'Жао ми је што мислите да сам превише ружна за ваш филм, али то је само једно мишљење у мору хиљада различитих, и сада одлазим да нађем љубазнију струју'. Данас имам 18 номинација за Оскара", написала је легендарна глумица, уз слику на којој има 27 година и вози се метроом.

Изгледа да се Мерил, која има убедљиво највише номинација за Оскара у историји, мало забројала - јер их заправо има 19, ако се рачуна номинација за филм "У шуми", за који је ове године биле номинована. Три пута је освојиа престижну статуу.

Иначе, режисер Дино де Лаурентис је на поменутој аудицији заиста рекао да је Мерил ружна - али је то прокоментарисао на италијанском. Рекао је свом сину "Ружна је. Зашто си ми је довео?" не знајући да пред њим стоји жена која је завршила студије и која течно говори италијански.

Када му је одговорила на италијанском, изгледао је као да га је неко упуцао. Улогу је уместо Стрипове добила Џесика Ланг.

Извор: 24сата.рс

Коментари / 0

Оставите коментар