A nekad je bila previše "ružna" za ulogu

Meril Strip (66) podelila je na svom Fejsbuku jednu priču iz prošlosti koja je inspirisala i oduševila milione njenih fanova. 

Svijet 11.11.2015 | 22:35
A nekad je bila previše "ružna" za ulogu

Trostruka oskarovka prisetila se jednog bolnog dana, kada je kao još neafirmisana glumica pokušala da dobije ulogu u filmu "King Kong" iz 1976. godine.

"Ovo na slici sam ja, kako se vraćam sa audicije za film "King Kong" gde su mi rekli da sam previše "ružna" za ulogu. Ovo je bio ključni trenutak za mene. Ovo jedno ružno mišljenje je moglo da mi uništi snove o glumačkoj karijeri i da me natera da prestanem da verujem u sebe. Duboko sam udahnula i rekla 'Žao mi je što mislite da sam previše ružna za vaš film, ali to je samo jedno mišljenje u moru hiljada različitih, i sada odlazim da nađem ljubazniju struju'. Danas imam 18 nominacija za Oskara", napisala je legendarna glumica, uz sliku na kojoj ima 27 godina i vozi se metroom.

Izgleda da se Meril, koja ima ubedljivo najviše nominacija za Oskara u istoriji, malo zabrojala - jer ih zapravo ima 19, ako se računa nominacija za film "U šumi", za koji je ove godine bile nominovana. Tri puta je osvojia prestižnu statuu.

Inače, režiser Dino de Laurentis je na pomenutoj audiciji zaista rekao da je Meril ružna - ali je to prokomentarisao na italijanskom. Rekao je svom sinu "Ružna je. Zašto si mi je doveo?" ne znajući da pred njim stoji žena koja je završila studije i koja tečno govori italijanski.

Kada mu je odgovorila na italijanskom, izgledao je kao da ga je neko upucao. Ulogu je umesto Stripove dobila Džesika Lang.

Izvor: 24sata.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar