Црно-бијели враћају штопера: Кажу да је најбржи у лиги!

Марко Јовановић би после четири године требало да задужи Партизанов дрес!

Фудбал 13.11.2015 | 17:20
Црно-бијели враћају штопера: Кажу да је најбржи у лиги!

Прво Владимир Стојковић, одмах за њим још један члан генерације 2010/2011, упамћене по освајању дупле круне и пласману у Лигу шампиона. Ако све буде како се у Хумској 1 надају, црно-бели би после репрезентативног голмана требало да ангажују и штопера који ће покушати да санира хроничне проблеме у најтањем делу екипе, одбрани. Партизан на зиму планира да врати и - Марка Јовановића.

Преговори са штопером Вождовца још нису званично почели, међутим, идеја о његовом ангажману присутна је од оног тренутка кад је Ивица Илиев сео у фотељу спортског директора. Као човек који је са Јовановићем делио свлачионицу и у Партизану и у Висли из Кракова (по сезону), Илиев је добро упознат колико може дефанзивац који се после полугодишње паузе летос вратио на терен и у дресу Змајева са Душановца бележио сасвим коректне партије.

Уосталом, бројке су му савезник: на шест првенствених сусрета колико је био у саставу тренера Братислава Живковића Марко Јовановић је допринео да голман Вождовца на четири меча остане несавладан, а да на преостала два прими три гола. Поређења ради, Партизан је у досадшањем току Суперлиге матиран чак 24 пута, десет више од Вождовца и са те тачке гледишта делује оправдано размишљање да после Стефана Бабовића и Зорана Милинковића у 2015. и трећи трансфер буде реализован на релацији Заплањска - Хумска.
„Марко Јовановић је штопер који је, по мојој оцени, најбржи на теренима Суперлиге. О томе како игра нека најбоље посведочи чињеница колико је голова Вождовац примио са њим у екипи. Фајтер је. И још важније - партизановац. Знам да је предан тренингу и да је у периоду кад смо заједно играли у Висли једне сезоне био најбољи штопер пољског првенства“, надахнуто ће Ивица Илиев о свом некадашњем саиграчу, те се на основу тих речи да се закључити да је сарадња на помолу.

Нарочито услед чињенице да Партизан планира ремонт комплетног тима. Уз неизвесну судбину Бразилца Фабрисија Дорнеласа, те повређеног Грегора Балажица (одсутан до краја сезоне) и ове јесени не тако убедљиве Милоша Остојића и Лазара Ћирковића јасно је да црно-бели морају да доведу бар двојицу штопера. Један је управо Марко Јовановић.

Његова предност у односу на друге кандидате за штоперску позицију је чињеница да одлично познаје прилике у Партизану и да је пролетос и тренирао са црно-белима, али услед чињенице да је после разлаза са Вислом из Кракова направио шестомесечну паузу тадашњи тренер Зоран Милинковић није био за његов ангажман. У међувремену околности су се промениле, те 27-годишњи дефанзивац, који може да одговори и задацима на месту десног бека има отворен пут ка повратку у клуб са којим је освојио четити титуле и три купа.

Коментари / 0

Оставите коментар