Crno-bijeli vraćaju štopera: Kažu da je najbrži u ligi!

Marko Jovanović bi posle četiri godine trebalo da zaduži Partizanov dres!

Fudbal 13.11.2015 | 17:20
Crno-bijeli vraćaju štopera: Kažu da je najbrži u ligi!

Prvo Vladimir Stojković, odmah za njim još jedan član generacije 2010/2011, upamćene po osvajanju duple krune i plasmanu u Ligu šampiona. Ako sve bude kako se u Humskoj 1 nadaju, crno-beli bi posle reprezentativnog golmana trebalo da angažuju i štopera koji će pokušati da sanira hronične probleme u najtanjem delu ekipe, odbrani. Partizan na zimu planira da vrati i - Marka Jovanovića.

Pregovori sa štoperom Voždovca još nisu zvanično počeli, međutim, ideja o njegovom angažmanu prisutna je od onog trenutka kad je Ivica Iliev seo u fotelju sportskog direktora. Kao čovek koji je sa Jovanovićem delio svlačionicu i u Partizanu i u Visli iz Krakova (po sezonu), Iliev je dobro upoznat koliko može defanzivac koji se posle polugodišnje pauze letos vratio na teren i u dresu Zmajeva sa Dušanovca beležio sasvim korektne partije.

Uostalom, brojke su mu saveznik: na šest prvenstvenih susreta koliko je bio u sastavu trenera Bratislava Živkovića Marko Jovanović je doprineo da golman Voždovca na četiri meča ostane nesavladan, a da na preostala dva primi tri gola. Poređenja radi, Partizan je u dosadšanjem toku Superlige matiran čak 24 puta, deset više od Voždovca i sa te tačke gledišta deluje opravdano razmišljanje da posle Stefana Babovića i Zorana Milinkovića u 2015. i treći transfer bude realizovan na relaciji Zaplanjska - Humska.
„Marko Jovanović je štoper koji je, po mojoj oceni, najbrži na terenima Superlige. O tome kako igra neka najbolje posvedoči činjenica koliko je golova Voždovac primio sa njim u ekipi. Fajter je. I još važnije - partizanovac. Znam da je predan treningu i da je u periodu kad smo zajedno igrali u Visli jedne sezone bio najbolji štoper poljskog prvenstva“, nadahnuto će Ivica Iliev o svom nekadašnjem saigraču, te se na osnovu tih reči da se zaključiti da je saradnja na pomolu.

Naročito usled činjenice da Partizan planira remont kompletnog tima. Uz neizvesnu sudbinu Brazilca Fabrisija Dornelasa, te povređenog Gregora Balažica (odsutan do kraja sezone) i ove jeseni ne tako ubedljive Miloša Ostojića i Lazara Ćirkovića jasno je da crno-beli moraju da dovedu bar dvojicu štopera. Jedan je upravo Marko Jovanović.

Njegova prednost u odnosu na druge kandidate za štopersku poziciju je činjenica da odlično poznaje prilike u Partizanu i da je proletos i trenirao sa crno-belima, ali usled činjenice da je posle razlaza sa Vislom iz Krakova napravio šestomesečnu pauzu tadašnji trener Zoran Milinković nije bio za njegov angažman. U međuvremenu okolnosti su se promenile, te 27-godišnji defanzivac, koji može da odgovori i zadacima na mestu desnog beka ima otvoren put ka povratku u klub sa kojim je osvojio četiti titule i tri kupa.

Komentari / 0

Ostavite komentar