Анализа: Како ће Клоп потрошити 170 милиона?!

Било је јасно да ће Јирген Клоп врло брзо затражити новац од Управе како би "освежио" тим квалитетним играчима, а они ће великодушно спремити 170 милиона евра за његове планове.

Фудбал 12.11.2015 | 22:30
Анализа: Како ће Клоп потрошити 170 милиона?!

Алешандре Пато је већ капарисан, иако то председник Коринтијанса покушава да сакрије.

Бивши нападач Милана ће бити, можда мало и неочекивано, прво појачање Јиргена Клопа у Ливерпулу, а осим њега немачки менаџер планира да пазари још петорицу фудбалера, а од Управе је добио лепих 170 милиона евра како би остварио своје планове.

У "ростеру" већ има четворицу нападача (Кристијана Бентекеа, Дивока Оригија, Данијела Стариџа и Данија Ингса), а из разлога што су последња двојица одсутни због повреда - на зиму стиже и Алешандре Пато, али ту није крај.

Напад би требало да појача и звезде Дортмунда Пјер-Емерик Обамејанг и Марко Ројс, али и Интеров Аргентинац Мауро Икарди, па се може рећи да би у том случају Ливерпул имао невероватан напад.

Листа Клопових појачања се не завршава само на нападачима...

Од почетка је неповерљив према белгијском голману Симону Мињолеу, па планира га замени Барселониним Марк Андре Тер Штегеном, а појачање на средини терена могао би да буде, пише Калчомеркато, плејмејкер Емполија Рикардо Сапонара, кога тражи и градски ривал Евертон.

Највећи део "колача" отишао би на Ројса и Обамејанга који би коштали око 95 милиона евра, док ће најтеже доћи до Тер Штегена, кога и поред лоших партија, Барселона не би тек тако лако пустила.

Претходних дана спекулисало се о томе да би и Роберт Левандовски могао поново да се уједини са Клопом, али је готово немогуће да ће Бајерн одлучити да се одрекне пољског нападача. Не само због овогодишњих партија..

Занимљиво је да ниједно од потенцијалних појачања није у задњој линији тима, ако занемаримо голмана, иако многи сматрају да је то "болна тачка" Ливерпула.

А, о одласцима - ни реч.

Коментари / 0

Оставите коментар