Analiza: Kako će Klop potrošiti 170 miliona?!

Bilo je jasno da će Jirgen Klop vrlo brzo zatražiti novac od Uprave kako bi "osvežio" tim kvalitetnim igračima, a oni će velikodušno spremiti 170 miliona evra za njegove planove.

Fudbal 12.11.2015 | 22:30
Analiza: Kako će Klop potrošiti 170 miliona?!

Alešandre Pato je već kaparisan, iako to predsednik Korintijansa pokušava da sakrije.

Bivši napadač Milana će biti, možda malo i neočekivano, prvo pojačanje Jirgena Klopa u Liverpulu, a osim njega nemački menadžer planira da pazari još petoricu fudbalera, a od Uprave je dobio lepih 170 miliona evra kako bi ostvario svoje planove.

U "rosteru" već ima četvoricu napadača (Kristijana Bentekea, Divoka Origija, Danijela Staridža i Danija Ingsa), a iz razloga što su poslednja dvojica odsutni zbog povreda - na zimu stiže i Alešandre Pato, ali tu nije kraj.

Napad bi trebalo da pojača i zvezde Dortmunda Pjer-Emerik Obamejang i Marko Rojs, ali i Interov Argentinac Mauro Ikardi, pa se može reći da bi u tom slučaju Liverpul imao neverovatan napad.

Lista Klopovih pojačanja se ne završava samo na napadačima...

Od početka je nepoverljiv prema belgijskom golmanu Simonu Minjoleu, pa planira ga zameni Barseloninim Mark Andre Ter Štegenom, a pojačanje na sredini terena mogao bi da bude, piše Kalčomerkato, plejmejker Empolija Rikardo Saponara, koga traži i gradski rival Everton.

Najveći deo "kolača" otišao bi na Rojsa i Obamejanga koji bi koštali oko 95 miliona evra, dok će najteže doći do Ter Štegena, koga i pored loših partija, Barselona ne bi tek tako lako pustila.

Prethodnih dana spekulisalo se o tome da bi i Robert Levandovski mogao ponovo da se ujedini sa Klopom, ali je gotovo nemoguće da će Bajern odlučiti da se odrekne poljskog napadača. Ne samo zbog ovogodišnjih partija..

Zanimljivo je da nijedno od potencijalnih pojačanja nije u zadnjoj liniji tima, ako zanemarimo golmana, iako mnogi smatraju da je to "bolna tačka" Liverpula.

A, o odlascima - ni reč.

Komentari / 0

Ostavite komentar